Zamanın Değerini Yapacak İşi Olan Bilir Kompozisyon

Bu bölümde zamanın değerini yapacak işi olan bilir atasözünün anlamı ne demek konusunda kısaca bir kompozisyon yazacağız.

İnsanların birbirinden farklı yapacak işi olunca zamanın kıymeti de ortaya çıkıyor. Normal zamanda zamanın çok bir önemi olmuyor ama yapacak işimiz varsa onları bir an önce bitirmek ve yetiştirmek için her saniyenin bile alında ne kadar değerli olduğunu anlıyoruz.

Aslında işlerimizin olması zaman bakış açımızı doğrudan değiştiriyor. Boş olduğumuzda saate bile bakmıyoruz ama önümüzde bir sürü yapılacak iş varsa o zaman en küçük bir anı bile boş geçirmemeye çalışıyoruz. Herhangi bir işimizin olmadığı zamanlarda keyfimize göre takılıyor, dışarı çıkıp geziyor, arkadaşlarla bir araya geliyor istediğimiz gibi yaşıyoruz. Ancak zaman sınırlı olunca henüz daha birçok şey yapacak olduğumuzda bu tür şeyleri yapmayı bırakın her anı dolu dolu geçirmenin önemini kavrıyoruz. Belli bir tarihte sınavı olan ve günlerin hızla geçtiğini gören biri kimseyle buluşup da zamanını farklı şeylere harcamaz. Onun için her bir saniye çok kıymetli ve değerlendirilmelidir. Çünkü daha çalışacak biri sürü konu başlığı vardır. Eksiklerini gidermesi gerekir. Bu yüzden başka şeyleri şu an için yapmaz ve erteler.

Sonuç olarak çalışanlar, işi olanlar için zaman her saniyesi bile önemli olan bir şeydir. İşi gücü olmayan avareler için ise zaman nasıl geçiyormuş, saat kaçmış gibi konuların pek de önemi yoktur. Burada zamanın değerini anlamımız sağlayan yapacak işlerimizin olmasıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski