Bencil her yerde yalnızdır sözü hakkındaki düşüncelerinizi defterinize yazınız.

Bu bölümü inceleyip bencil her yerde yalnızdır sözü hakkındaki düşüncelerinizi defterinize yazınız sorusuna cevap verecek şekilde fikir sahibi olacaksınız.

Bir insanın bencil karaktere sahip olması çevresindekileri ondan uzaklaştırır. Çünkü normal insanlar paylaşıma önem verir, başkalarını da düşünür. Oysa bencil dediğimiz kişiler için kendisi dışında hiçbir şey önemli değildir. Böyle bir yapıda olan kişiyle de samimiyet kurulmaz.

Mesela bir yerde gıda yardımı dağıtıldığında bencil birisi en öne geçip önce kendisi almak ister. Yine insani kurumlar tarafından battaniye, giysi gibi yardımlar yapılıyor olsa bencil olan biri bundan faydalanmak ister. Başkalarının ne durumda olduğuna bakmaz. Ne olursa ilk ben almalıyım düşüncesine sahiptir. Bencil kimsenin gözü kendi menfaatlerinden başka bir şey görmez. Başkalarının ihtiyacı var mı, yok mu diye düşünmeden her fırsattan yararlanmak ister. Onun bu yanlış tutumu nedeniyle arkadaşlık ilişkileri sekteye uğrar. Yanında kimse kalmaz. Böyle olunca da yalnız halde kalır.

Bencil kişi benmerkezci bir bakış açısına sahiptir. Ona göre kendi çıkarları etrafındaki her şeyden daha önemlidir. Bu yüzden her durumda kendi menfaatlerini düşünür.  Yaşanan her şeyde ben ne çıkar sağlarım, elime ne geçer düşüncesi, diğer insanların haklarını, ihtiyaçlarını yok sayma insanların bencil olduğunu gösterir. Bu tutum toplumda kabul görmeyen bir anlayıştır. İşte bu nedenle bencil kişiler etrafındakiler tarafından sevilmez, hoş karşılanmaz. Bu işin sonu yalnızlığa varır.

Kısacası kendi çıkarını her şeyden hatta insanlardan bile önemli gören bir anlayış olan bencillik insanı istenmeyen biri yapar. Bunun da insanı her yerde yalnız yapması doğal bir sonuçtur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski