Planlı Çalışmak Önemlidir ile İlgili Paragraf

Bu bölümü inceleyip planlı çalışmak önemlidir ile ilgili paragraf halinde yazdığımız kompozisyondan fikir alabilirsiniz.

Olmasını istediğimiz bir şeyden verim almak için planlı çalışmaya önem vermeliyiz. Plan yaptığımız zaman her şey belli bir düzen içinde olur. Bildiğiniz gibi her işin bir başlangıcı ve bitişi vardır. Bu süreçte işimizin düzgün bir şekilde yürümesi için planlı hareket etmemiz gerekiyor. Aklımıza estiği gibi davranırsak o zaman bütün planlar suya düşer. Yani işimizden istediğimiz verimi alamayız.

Mesela biz öğrenciyiz. Gireceğimiz pek çok sınav var. Haftalık ders programı falan yapıyoruz. Bütün bunlar planlı olmanın başarı getirdiğini göstermektedir. Eğer bu programlar uymazsak o zaman hangi derse ne ölçüde çalışacağımızı tam olarak bilemeyiz. Her şey birbirine karışır. Dolayısıyla plan yapmak çalışma düzeninin daha net olmasını sağlıyor. Böylece her konuya önem derecesine göre çalışmak için yeterli vakit ayırabiliyoruz. İşte bu yüzden planlı çalışmak her zaman için çok önemlidir.

Kısaca söylemek gerekirse bir işte, bir sınavda başarılı olmak için planlı çalışmak bir şarttır. plan programımız yoksa her şey düzensiz bir hal alır. Ne yapacağımızı düşünürken vakti de boşuna harcamış oluruz. Halbuki elimizde bize yol gösteren bir plan olduğunda ne zaman ne şekilde çalışacağımızı daha iyi görürüz. Çalışmalarımızı da buna göre ayarlarız. O zaman her dakikamız verimli geçer. Çünkü planlı çalışmak bize zamanı iyi değerlendirme şansı verir. Böylece işimizden beklediğimiz güzel sonuçları alacağımız gibi kendimize vakit ayırmaya da zaman buluruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski