Bana Dokunmayan Yılan Bin Yıl Yaşasın Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın atasözü ile ilgili kompozisyon yazacak seviyede olacaksınız.

Hemen her gün etrafımızda birçok kötülükle karşılaşıyoruz. Bu kötülükleri kara bir yılana benzetebiliriz. Hiç kimse kendisine bir zarar gelmesini normalde istemez. Fakat bunu sadece kendimizi düşünerek istemediğimizde bencillik etmiş oluruz. Bize acı, sıkıntı veya zararı dokunan her şey başkalarının da canını yakar. Çünkü onlar da bizim gibi bir insandır. Bu yüzden hiçbir kötülüğü başkası için de istememek insana yakışan tutumdur.

Kendi rahatımızı düşünmek elbette normaldir ancak söz konusu kötülük olunca bunun vereceği olumsuz etki herkesin yüreğini acıtır, hayatını zehir edebilir. Bu nedenle meseleye bakışımız başkalarının da zarar görmemesi şeklinde olmalıdır. Normal bir insan bana bir kötülü dokunmasın da başkaları ne acı çekerse çeksin diye düşünemez. Bu kadar da acımasız bir ruh hali hiçbir insanda olmamalıdır. Gündelik hayatta böyle düşünenler olabilir. Ancak biz ne olursa olsun böyle kompleksli düşüncelere kapılmamalıyız. Egosunu düşünen kişilerde bana zararı olmadığın sürece her kötülük mubahtır gibi yanlış düşünceler görülür. Biz her zaman çevremizdeki kişilerin de iyiliğini istemeliyiz.

Sonuç itibariyle kötülüğün zararı her insanın hayatını olumsuz etkiler. Bu anlamda sadece kendi rahatımızı düşünüp de başkalarını insan yerine koymamak gibi bir yanlışa düşmemeliyiz. Kötülük herkes için acı vericidir. Bunun kabul edilir bir yanı yoktur. O yüzden kendi çıkarımızı her şeyden üstün görmek insanlığa sığmayan bir tutumdur. Kısaca anlatacak olursak hiç kimsenin kötülüğe maruz kalıp da zarar görmesini istemek insanlığa aykırıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski