Cümleler Doğrudur Sen Doğru İsen Doğruluk Bulunmaz Sen Eğri İsen Kompozisyon

Bu yazıyı inceleyince cümleler doğrudur sen doğru isen doğruluk bulunmaz sen eğri isen sözü ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir edineceksiniz.

İnsanın doğru bir kişiliğe sahip olması bana göre her şeyden önemlidir. Çünkü insan doğru olunca dilinden de doğru sözler dökülür. Kurduğu cümlelerden ne kadar doğru konuştuğunu anlarsınız. Burada doğruluk derken doğru düzgün bir insan olmak anlatılmak isteniyor. Yani yalandan, sahtekarlıktan uzak doğruluğu yaşam tarzı haline getirmiş olmaktan söz ediyorum.

İnsanın yaşam biçimiyle sözleri doğruluk üzerine şekillenmeli ve birbiriyle uyumlu olmalıdır. Doğruluğu benimseyip hayatını böyle yaşayan biri zaten cümlelerinde de bunu belli eder. Dolayısıyla doğru insan olunca sözlerimiz de kendiliğinden doğru oluyor. Halbuki kalbimizde kötülük varsa veya eğri diye tabir edilen kararmış bir kalbe sahipsek o zaman dilimizden de yalan ve kötü sözler çıkacaktır. Demek ki işin püf noktası doğru olmaktadır. Mesela dolandırıcıları örnek verirsek onlar eğri diyebileceğimiz kişilerdir. Ne söylerlerse hepsi başkalarını kandırmak ve bundan çıkar sağlamaktır. Yine hırsızlık yapmaktan çekinmeyen, başkalarına yalan söylemekten imtina etmeyen, menfaati için dil değiştiren birçok insan var hayatta. Bu tür kişilerin eğrilik hayatını ele geçirmiş durumdadır. Onlardan doğru bir cümle söylemesini beklemek mümkün değildir. İşte eğri olmak böyle bir şeydir.

Sonuç olarak bir insan doğruluğu benimsediğinde ağzından da her zaman doğru laflar çıkar. Kimseyi incitecek, başkasına zarar verecek cümleler söylemek. Sözlerinde yanıltıcı olmaz, kimsenin zihnini bulandırmaz. Her sözü doğrudur ve geçerlidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski