Televizyonun Faydaları ve Zararları Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde televizyonun faydaları ve zararları ile ilgili kompozisyon yazacak kadar bilgi sahibi olacaksınız.

Televizyon eskiden beri evlerimizin vazgeçilmez bir elektronik aracı olmuştur. Boyutu, şekli değişmiştir, daha büyük ekranlarda odalarımızda yerini almıştır ama işlevi her dönemde olduğu gibi aynıdır. Yani insanları kendine bağımlı yapan bir araç haline gelmiştir.

Televizyonun faydaları anlamında baktığımızda belgesel kanalları bu konuda ilk akla gelen örneklerdendir. Bu tür kanalları izleyince bilmediğimiz pek çok yararlı bilgiyi öğreniyoruz. Yine aileleri bilinçlendirecek toplumsal duyarlılığa dikkat çeken örnek programlar televizyonun faydaları arasında sayılabilir. Bununla birlikte çocuklar yaşlarına uygun çizgi filmlerin hayal gücü anlamında katkı sağladığını söyleyebiliriz. Ayrıca televizyon bilgi yarışmaları, ülkemizin çeşitli yörelerini tanıtan programlar, yarışma programları, tarihi anlatan yayınlar açısından oldukça faydalıdır. Televizyonun zararları arasında olumsuz örnek içeren hiçbir faydası olmayan gereksiz dizler sayılabilir. Bu dizlerde aile kültürümüzü, yaşam tarzımızı uygun olmayan olumsuz içerikleri, küfür ve argo gibi konuşmalara rastlıyoruz. Daha sonra henüz neyin doğru veya yanlış olmadığını bilmeyen küçük yaştakiler televizyondan gördüğünü yanlış bile olsa günlük hayatta yapıyor. Bunları izlemek de boş zaman kaybı anlamına geliyor.

Şiddet içerikli filmleri ekranlara taşıtan televizyon, bu anlamda zarar vermektedir. Sırf reyting kazanmak için bazen o kadar gereksiz program veya diziler çekiliyor ki, insanlar bilinçsizce bunlara bağlanıp kalıyor. Oysa televizyonu haber, spordaki gelişmeler, belgesel programları için izlemek daha doğrudur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski