Bal Tutan Parmağını Yalar Kompozisyon

Bu bölümü okuyup bitirdiğinizde bal tutan parmağını yalar atasözünün anlamı ile ilgili kompozisyon yazınız için fikir edinebilirsiniz.

Büyük imkanlara sahip olan insanlar bu imkanların avantajından yararlanır. Örneğin cumhurbaşkanının koruması olan biri sürekli onların yanında olduğu için her yere kolayca gidebilir, daha önce hiç tatmadığı lezzetler tadar. Adeta bu olanakların meyvesini yer.

Sıradan insan olmak var, bir de zengin birinin yanında çalışmak var. Sıradan kişi ne kadar çalışırsa çalışsın sadece karnını doyurabilir. Oysa bir ağanın yanında şoför veya ırgat olarak çalışan kahyalık eden biri giyiminden yeme içmesine kadar her bolluktan yararlanır. Çünkü çalıştığı yerde her şey vardır. Yaşam şartları çok gelişmiş durumdadır. O da aynı yerde olmamın verdiği şansla bu olanaklardan faydalanır.

Anladığımıza göre bir insan önemli ve büyük işler yapanların yanında çalışıyorsa onların sahip olduğu olanaklardan kendisi de payını alır. Çünkü en yakınında bulunur. Bu da ona çeşitli avantajlar sağlar. Bu nedenle varlıklı, önemli mevkilerde bulunan kişilerin yanında çalışmak çok büyük bir şans olarak görülmelidir. Bir elin yağda, bir elin balda derler ya, durum biraz ona benziyor.

Sonuç olarak makam mevki sahibi kişilerin yanında çalışıyor olmak eşeği sağlam kazığa bağlamak demektir. Çünkü yediğiniz önünüze yemediğiniz arkanızdadır. Her türlü imkan ayaklarınıza serilmiş gibidir. Siz de bu imkanlar sayesinde birçok şey yer, içer, kazanırsınız. Normalde eski hayatınızda görmediğiniz güzellikleri yaşar, takım elbisenizi giyer, zengin yemeklerinden yersiniz. Keyfinize diyecek yoktur yani.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski