Bilmediklerimi Ayağımın Altına Alsaydın Başım Göğe Ererdi Kompozisyon

Bu bölümdeki yazıyı incelediğinizde bilmediklerimi ayağımın altına alsam başım göğe ererdi sözü ile ilgili kompozisyon yazmak için örnek alabilirsiniz.

Biz araştırıp, okuyup gezip ne kadar çok şey öğrensek de bilmediğimiz daha ne kadar çok şey olduğunu anlıyoruz. Hatta bilmediklerimiz bildiklerimizden çok daha fazladır diyebiliriz. Bir gelişme oluyor, bir onu beki çok sonradan öğreniyoruz. Yahut da doğru bildiğimiz birçok bilginin esasında yanlış olduğunu yılar sonra öğreniyoruz. Demek ki insan kendini bilgili görmemelidir.

Bilgiliyim diye yüksekten uçmamalı asla övünmemelidir. Evet, bilgili olmak için çok okuyoruz, farklı insanlarla tanışıyoruz, tarih, edebiyat, bilimi, sanat gibi farklı alanlarda birçok kaynaktan bilgi ediniyoruz ama bunlar asla yeterli değildir. Yani artık her şeyi öğrendik noktasında hiçbir zaman gelemiyoruz. Buna göre bilginin bir sonu yoktur, insan hayat boyunca yepyeni bilgiler öğrenebilir. Yaşımız büyük diye ben bilginin doruğuna ulaştım diye düşünmemeliyiz. Yaşadığımız her şeyden dersler çıkarmak bize taze bilgiler öğretiyor. Bu zamana kadar çok şey öğrendim diye düşünebiliriz ama başımıza gelen bir olaydan sonra demek bu böyleymiş deyip şaşıp kaldığımız zamanlar da oluyor.

Sonuç olarak bilmediğimiz çok şey olduğu doğru bir gerçektir. Bilmediklerimizi ayağımızın altına alsak bunların çokluğundan dolayı başımız göğe erer. Dolayısıyla öğrendiğimizi sandığımız her bilginin tam olarak doğru ve yeterli olmadığını söylemek hiç de zor değildir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski