Bu bölümü inceleyip dinimizde, hayatımızda küfür etmenin zararları ile ilgili kompozisyon yazınız için fikir edinebilirsiniz.
Küfür etmek insanı küçülten bir davranış biçimidir. Bir çocuk veya yetişkin biri sürekli küfür ederek konuşuyorsa herkes ona mesafeli bakar. Onun hakkında terbiyesiz, aile eğitimi almamış, gibi şeyler söyleyebilirler.
Küfür etmenin en büyük zararı günah olmasıdır. Günahlar da uzak durulması gereken ve yasaklanan şeylerdir. Bu tür davranışlar hiçbir yerde hoş karşılanmaz. Küfür etmenin bir başka zararı itibar kaybına yol açmasıdır. Yani küfürlü konuşanlar toplumsa sevilmez, kabul görmez ve saygınlığını yitirirler. Çünkü küfrü başlı başına insanı aşağıların en aşağısına kadar götüren bir seviyesizliktir. Örneğin okulda, mahallede arkadaşlarınız küfür eden tiplerse siz bile onlardan soğursunuz, aileleriniz onlardan uzak durmanız gerektiğini tembihler. Demek ki küfür istenmemezlik ve dışlanmaya kadar giden olumsuz durumlara yol açar. İnsanın ağzı bozuk olması kabul edilemez. Dilimizden güzel sözler çıkacağı yerde küfür ediyorsak kendi değerimizi ayaklar altına alıyoruz demektir.
Sonuç olarak küfür etmek hiç iyi bir şey değildir. Hem günahtır hem insan yakışmayan bir tutumdur. Bizler sosyal varlıklar olduğumuz için hep insanlarla bir araya geliyor, arkadaşlarla toplanıyor, oradan buradan konuşuyoruz. Bu konuşmalarımızı küfürle daha da kötü hale sokmamalıyız. İnsanı güzelleştiren dilden çıkan cümlelerin güzel olmasıdır. Dolayısıyla küfür insanı çirkin ve kaba gösteren bir zararlı bir konuşma biçimi olarak düşünülebilir.
Tags:
Kompozisyonlar