Cep Telefonu ile İlgili Kompozisyon

Bu yazının tamamını bitirdiğinizde cep telefonu ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacağınızı söyleyebilirim.

Cep telefonu artık cep telefonu olmaktan çıkıp hayatımızın telefonu olalı çok zaman geçti. Çünkü telefonlar elimiz, kolumuz yani her şeyimiz olmuş vaziyettedir. Gerek arama, mesajlaşma, haberleşme, uzaktaki biriyle görüşme, gerekse mobil araçlarla işlerimizi halletmek için telefonun hayatımızdaki önemi gelinen noktada çok büyüktür.

Kime baksanız yaşı fark etmeksizin elinde bir akıllı telefon var. Her anımız telefonun ekranına bakmakla geçiyor. Mesaj gelecek mi, arayan olacak mı, acaba birisi instagramda, facebookta yeni bir şey paylaştı mı gibisinden aklımız fikrimizde cep telefonu var. Neredeyse onsuz bir an bile geçiremiyoruz.

Cep telefonlarını sadece aramalar için değil her işimizi dijital uygulamalar vasıtasıyla halletmek için de kullanıyoruz. Dediğim gibi cep telefonu hayatımıza o kadar girdi ki elimiz, ayağımız oldu adeta. Banka, hastane, fatura işlemlerinden tutun da her konuda bütün işlemleri telefon üzerinden anlık olarak yapabiliyoruz. Bu yüzden telefon ve internet olmasa hiçbir şey yapamayız gibi geliyor.

Sonuç olarak eskiden sadece birisini arayıp görüşmek için kullanılan cep telefonu güncellenip yeni ve kullanışlı eklemelerle çok daha işlevsel bir hale gelmiştir. Gündelik hayatımızın en önemli aracı durumundadır. Onun sayesinde bilmediğimiz pek çok şeyi hemen öğreniyoruz. Yine sevdiklerimizi arayıp konuşabiliyor, internette geziniyor hatta ilgi alanlarımıza göre oyunlar bile oynayabiliyoruz. Dolayısıyla günümüz koşullarında cep telefonuna sadece arama ve haberleşme aracı olarak bakamayız. Çünkü telefonlar bundan çok daha fazlasıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski