Dil canlı bir varlıktır sözünü açıklayınız.

Bu bölümde ele aldığımız dil canlı bir varlıktır sözünü açıklayınız konusunu inceleyerek örnek alabilirsiniz.

Dilin canlı bir varlık olması onun konuşulması anlamına gelir. İnsanlar doğar, büyür, ölür ama konuşulan dil dinamik bir halde varlığını sürdürür. Çünkü doğum denen bir şey var ve sürekli yeni insanlar doğmakta, yeni nesiller yetişmektedir.

Yaşanan her yeni gelişme dilde bazı değişimler meydana getiriyor olsa da dil, insanlar arasında anlaşma aracı olma özelliğini sürdürüyor. Dünya üzerinde yaşayan insan var oldukça dil de canlılığını korur. Bu süreçte haliyle çeşitli değişimlere uğrar ancak insanlar arasında yok olmayan bir etkileşim söz konusu olduğu için dil her zaman kullanılır. Bu da dilin canlı olması demek oluyor. Mesela biz her gün evde, sokakta, okulda tanıdığımız ya da tanımadığımız insanlarla konuşuyoruz. İnsanlarla anlaşmak için dili kullanıyoruz. Yine şair ve yazarlar dilimizde birçok eser kaleme alıyorlar. Ses sanatçıları şarkılarını dil ile seslendiriyorlar. Bütün bu örnekler dilin canlı kalmasını sağlıyor.

Sonuç olarak dilin canlı olması içinde yaşadığımız dönemde kullanımda olması demektir. Hiç kullanılmayan bir dil yok olur. Halbuki milletler var olduğu müddetçe o dili konuşanlar da olacaktır. Sürekli konuşulan bir dil de tabii ki canlı bir varlık olarak yaşamaya devam edecektir. Demek ki dili ayakta tutan, canlı kılan onun dünyada çeşitli insan toplulukları tarafından bir iletişim aracı olarak hala kullanılıyor olmasıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski