Gönüllere Giremeyen Kafalara Giremez Kompozisyon

Bu bölümde kısaca açıkladığımız yazıyı incelediğinizde gönüllere giremeyen kafalar giremez sözü ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacak ve fikir edineceksiniz.

Gönüllere girmek bir kişinin sizi sevmesi ve kalbinin kapılarını size açması demektir. Yani birinin gönlüne girdiğinizde o kişi size değer verir. Söylediğiniz her şeyi önemser. Saygı duyma anlamında size karşı hürmetli olur. Dolayısıyla bir insanın kalbini kazanmak dünyanın en güzle duygularından biridir. Etkili ve örnek olan sevgi dolu bir yaklaşımla gösterdiğimiz bir davranış karşı tarafın gönlüne girmenizi sağlayacaktır.

Kimin gönlüne girmeyi başarırsanız onu çok sever, önemser ve söylediklerini daha dikkatli dinlersiniz. Çünkü insan birini seviyorsa onun söylediklerini sıkılmadan, özenerek dinlemeye çalışır. Şimdi bizler öğrenciyken her dersin ayrı bir öğretmeni oluyor. Bütün öğretmenlerin öğrenciye davranış biçimi de birbirinden farklı oluyor. Kimsi sevgi dolu, sevecen, babacan bir şekilde gözümüzün için sevgiyle bakarak, gülümseyerek bize davranıyor. Üslubunu bu sevgi dolu anlayışla kullanıyor. Kimi öğretmenler de biraz ön yargı olabiliyor. Mesela ayakkabı boyacılığı yapıyor ve bundan okul harçlığı kazanıyoruz diyelim. Parmaklarımızın arasında boya girer ve o kısım siyah kalır. Elimizi yıkasak da o çıkmaz. Sınıfta ders sırasında elimizi bu şekilde gören katı bir öğretmen bizi herkesin önünde azarlayabilir. Bu, çok üzücü bir şeydir ama öğretmen gönüllere giremez işte. Halbuki biz dinleyip ne şartlarda çalıştığımızı anladığını belirtse iyi niyetli olsa bizi rencide etmez hatta değerli görür.

Öğrencisine değer veren, onları bir anne şefkati gibi sevgisiyle sımsıkı saran öğretmenler gönüllere girmeyi başarırlar. Mezun da olsanız uzun yıllar da geçse gönlünüz giren bir öğretmeninizi her zaman saygıyla hatırlarsınız, asla unutmazsınız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski