Hayalimdeki Öğretmen ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümde örnek olarak yazdığımız yazıyı inceleyip hayalimdeki öğretmen ile ilgili kompozisyon için fikir edinebilirsiniz.

Hayalimdeki öğretmen ilk olarak güler yüzlü biri olmalıdır. Bir çocuğa nasıl davranılması gerektiğini çok iyi bilen bir eğitimci olmalıdır. Alanına hakim olması, çok kitap okuyan biri olması, anlayışlı, öğrencileri için her türlü fedakarlığı yapabilecek nitelikte olmalıdır. Öğrenciyi korkutacak kadar otoriter değil, bir sorunumuz olduğunda yanına gidebilecek kadar güven veren biri olmalıdır.

Hayalimdeki öğretmen davranışlarından giyim kuşamına kadar öğrencilere iyi bir örnek olmalıdır. Her çocuğa kendi evladı gibi bakabilen, hiçbir öğrenciyi ikinci plana itmeyen kapsayıcı bir bakış açısına sahip olmalıdır. Tek derdi öğrencilerini iyiye, güzele yönlendirmek, onları gereken bilgi ve beceriyle donatıp hayata çok iyi bir şekilde hazırlamalıdır.

Ders anlatırken her öğrencinin ilgi ve yeteneklerini göz önünde bulunduran, herkesin anlayabileceği bir dil kullanan olmalıdır. Öğrenciler düz anlatım karşısında sıkılabiliyor. Hayalimdeki öğretmen ise öğrencilerin keyif alabileceği yöntemler geliştiren, onları düşünmeye yönlendiren etkileyici tekniklere de dersinde yer vermelidir. Öğrencileri çok sıkmaması, bazen derste komik ve eğitici fıkralar anlatmalıdır.

Hayalimdeki öğretmenin teknolojiyi ve yatkınlığının olmasını isterim. Şu anda dijital bir çağda yaşadığımız için bu konu da öğretmen için önemli bir gerekliliktir. Mesela bilgisayarda etkinlik hazırlayabilen, word, excell, akıllı tahta kullanımı konusunda çok iyi olan öğretmen bizlere birçok katkı sağlar. Bu yüzden öğretmenin teknolojik beceriye sahip olmasını da hayal ediyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski