Polis olduğunuzu düşününüz. Polis olduğunuzda neler yaparsınız?

Bu bölümü incelediğinizde fikir alacağınız soru şöyle: Polis olduğunuzu düşününüz. Polis olduğunuzda neler yaparsınız? Yazınızı kontrol ettiğinizde aşağıdaki yazım kurallarına uyduysanız işaretleyiniz.

Ben polis olursam, işimi iyi yapmaya, görev yaptığım şehirde insanların huzur ve güven içinde yaşamasına dikkat ederdim. Bana bir derdini anlatmaya geleni sabırla dinler, ona yol gösterirdim. İnsanların güzelce yaşaması için polis teşkilatı olarak halka çeşitli konferanslar düzenlerdim. Aile içi şiddeti önlemek için evlilere özel toplantılar yapardım.

Trafik polisi isem sürücülerin kurallara uyması, kazaya yol açmaması, emniyet kemerlerini takması için onları bilinçlendirecek faaliyetler yapardım. İş yerinde diğer polislerle aramı iyi tutmaya çalışırdım. Çünkü bir iş ortamında da huzur ve iyi geçinmek önemlidir. Sorumluluk alanım neyse bütün işlerime özen gösterirdim. Parklarda yankesicilere göz açtırmazdım. Kötü niyetli kişilere fırsat vermezdim. Kamu mallarını korur ve halkın düzeninin olması gerektiği gibi sürmesine katkıda bulunurdum. Polisin görevleri arasında halkı ve onlara ait malları korumak, suçu azaltmak, halkın huzur ve refah içinde yaşamasını sağlamak ve kanunları uygulamak gibi görevler olduğunu iyice öğrenirdim. Bir anlamda toplumun huzurunu sağlamak için çalışmış olurdum.

Gençlerin kötü ve zararlı alışkanlıklardan uzak durması için elimden geleni yapardım. Okul çıkışlarında okulun güvenliği için görevimi yapardım. Bütün öğrencilerin evine güvenle gitmesi için çabalardım. Kısacası polis olursam ilk önceliğim suç oranını azaltmak olurdu. Bununla birlikte insanların kurallara uyarak yaşamasına, kötü şeylerden uzak durmasına, kanunlara uymasına, toplumun huzurunun devamlılığına yönelik görevlerimi aksatmadan yerine getirirdim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski