Yaşadığınız ya da tanık olduğunuz bir olayı giriş, gelişme ve sonuç bölümlerine dikkat ederek yazınız.

Bu bölümde ele aldığımız içeriğin sorusu: “Atatürk’ü Gördüm” metninde olduğu gibi yaşadığınız ya da tanık olduğunuz bir olayı giriş, gelişme ve sonuç bölümlerine dikkat ederek yazınız. Yazınıza başlık koymayı unutmayınız.

Bir gün okuldan dönerken çarşıya yolum düşmüştü. Kırtasiyeye uğrayıp birkaç şey alacaktım. Fakat çarşıya vardığımda caddeler o kadar kalabalıktı ki çok şaşırmıştım. Her yerde bayraklar asılmıştı. İki adımda bir polis arabasına rastlıyordum. Ben en olup bittiğini anlamaya çalışırken önüme bir kameramanla, haber spikeri çıktı. Benden miting hakkında ne düşündüğü sordular. O an anladım ki cumhurbaşkanı gelmiş, şehrimizde miting yapıyor. Ben de tam o ana denk gelmiştim.

Spiker mikrofonu uzatmıştı. Heyecandan başta ne diyeceğimi bilmedim. Kekelemeye başladım. O da benim heyecanımı fark etmişti. Ama bir şeyler söylemem gerekiyordu. Mikrofona yaklaşarak çok heyecanlı olduğumu, cumhurbaşkanımızı çok sevdiğimi anlattım. Henüz öğrenci olduğumu, ne diyeceğimi tam olarak bilmediğimi söyledim. Spiker beni küçük bir tebessümle uğurladı. Ben de onlara kolay gelsin diyerek oradan ayrıldım. Çarşıyı ilk kez bu kadar kalabalık görmek de ayrı bir heyecandı benim için. Neyse kırtasiyeye gidip alacaklarımı aldıktan sonra fazla kalabalığa girmeden eve döndüm.

Yaşadığım ilginç ve bir o kadar da heyecanı olan olayı anneme anlattım. O da konuşsaydın habercilere güzel cevaplar verseydin dedi. Akşam olunca haber kanalını açtık. Saat başı gelince cumhurbaşkanının bizim şehirde miting yaptığı haberi en başta verildi. O anda spikerin halkın nazını yokladığı görüntüler de çıktı. Bir de baktım ki ben de ekrandayım. Bir yandan gülüştük, bir yandan da çok şaşırdık. Bu olayı hiç unutamıyorum. O günden sonra ne zaman bir miting yapılsa hep bunu hatırlarım.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski