Cehalet Yenilmesi Gereken En Büyük Düşmandır Kompozisyon

Bu bölümü bitirdiğinizde cehalet yenilmesi gereken en büyük düşmandır ile ilgili kompozisyon konusunda fikir sahibi olacaksınız.

İnsanın karşısına çıkan en büyük düşman cehalet anlayışıdır. Yani cahilce yaşamak kendimize yapacağımız en büyük düşmanlığı ifade eder. Atatürk’ün çizdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için ilk olarak cehaleti üzerimizden atmalıyız. Cehalet kişiyi karanlığa mahkum eden bir engel olarak görülür. Çünkü cahil bir halde yaşayan insanlar yeniliklere daima kapalı, kendini birazcık da olsa geliştirmeyi hiç düşünmezler. Aydınlanma çağında yaşadığımız için yenilik ve değişime açık olmalı, cehaleti yenme konusuna öncelik vermeliyiz.

Dünya her şeyin çok hızla geliştiği bir döneme doğru gidiyor. Bu süreçte bilginin dinamikliği, yapılan yenilikler, var olan şeyler üzerindeki gelişimler son hızıyla gözleniyor. Buna baktığımızda bizim de insan olarak kendimizi geliştirmemiz artık bir zorunluluk haline geldi. Hiç okumayan, araştırmayan, edindiği bilgilerin doğruluğunu sorgulamayan ya da düşünmeyen bir insandan da gelişme adına bir şey beklenemez. Bu yüzden her şeyden önce cahilliği yenmek için çok çalışmak gerekiyor. Açık fikirli olarak, merak ederek öğrenmeyi ilerletmeliyiz. Cehalet bilgi ve tecrübe eksiliği anlamında insanın başında acil olarak çözüm bekleyen bir problemdir. Bunu aşmak için doğru bilgiye çeşitli kaynaklardan ulaşmalı, yeni deneyimler kazanmak için sosyali, kültürel, sanatsal faaliyetlere katılmalıyız.

Öncelikle okuma anlamında birçok kaynak var. İster kitap, ansiklopedi, ister çevrim içi imkanlar kullanarak bilgi edineceğimi internet sitelerinden her şeyi öğrenmek günümüzde artık çok kolaydır. Bütün bunlar bilgimiz artırmak için imkanların en kadar çeşitli olduğunu gösteriyor. Kendi içimizdeki düşman olan cehaleti yenmek için de her şey bize bağlıdır. Kısacası bilgiye ulaşma imkanlarının bu kadar çeşitli olduğu bir çağda cehaletten kurtulmak da insanın bunu gerçekten istemesiyle ilgilidir. Düşmanı uzakta aramaya gerek yoktur. Karşımızda cehalet gibi bir düşman varken zincirlerimizi kırıp onu yenmek için ne gerekiyorsa yapmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski