Hatırlanmak Güzeldir Kompozisyon

Bu yazıyı incelediğinizde 24 Kasım Öğretmenler Günü için hatırlanmak güzeldir ile ilgili kompozisyon yazınıza örnek alabilirsiniz.

Bir öğretmen gençliğinin baharında mesleğe yurdun en ücra bir köşesinde büyük bir heyecanla başlıyor. Aradan geçen yıllara inat içindeki çocuk sevgisi hiç bitmiyor. Öğrencilerini hayata hazırlamak için emeğini esirgemiyor. Yeri geliyor onlara anne baba oluyor, yeri geliyor öğrencilerin seviyesine inip onlarla arkadaş gibi oluyor. Sevgi dolu gözleriyle çocukların yüreğine dokunuyor. Derste sadece bilgi aktarmıyor hayata dair pek çok şey öğretiyor.

Yıllar geçiyor, öğretmenler de insan olduğu için yaşlanıyor. Saçlarına aklar düşmüş bir vaziyette geçmiş hatırlıyor. 24 Kasım geldiğinde hiç ummadığı bir anda kapısı çalınıyor, telefonu aranıyor, bir bakıyor ki eskiden okuttuğu bir öğrencisi elinde hediye ile onu yoklamaya gelmiş. Bu durumda öğretmenler için hatırlanmak dünyanın en eşsiz mutluluğu gibidir. Düşünsenize meslek hayatınızda yüzlerce çocuğa eğitim vermişsiniz, aradan yıllar geçmiş ve hala unutulmamışsınız. Demek ki öğrencilerinin kalbini kazanan, onlara iyi anlamda örnek olan öğretmenler her zamana hatırlanır.

Sonuç olarak öğretmenin kendini sevdirmesi çok güzel bir şeydir. Bizim de öğretmenlerimiz oldu. Ben onları çok sevdiğimden hafta sonu bile olmasını hiç istemezdim. her gün okula gidip öğretmenlerimden ders almak isterdim. Bu öğretmenler bizim hep iyiliğimiz için çalışan kişilerdi. Bir derdimiz olsa hemen buna bir çare ararlardı. Öğrencileri için kol kanat olurlardı. Bizlere gülümseyerek bakmaları dünyalara bedeldi. Onlar sayesinde öğretmenlik mesleği benim açımdan çok kıymetlidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski