Kır Atın Yanında Duran Ya Huyundan Ya Suyundan Kompozisyon

Bu bölümde kır atın yanında duran ya huyundan ya suyundan kompozisyon konusunu inceleme imkanı bulacaksınız.

Kişi kiminle çok vakit geçiriyorsa bu durum ondan huy kapmasında doğrudan etkili olmaktadır. Bu kişi yakın bir arkadaşınız olabilir, birlikte çalıştığınız usta olabilir, sürekli aynı ortamda bulunmak zorunda kaldığınız birisi olabilir. İsteyerek veya zorunluluktan kaynaklı olarak hep aynı kişilerle iç içe bulunuyorsanız huylarınızda karşılıklı olarak bir etkileşim meydana gelir.

Mesela aynı iş yerinde çalıştığınız bir iş arkadaşı esprili biriyse sürekli onun yanında olmanız sizin de bir zaman sonra esprili bir kişilik geliştirmenizi sağlar. Sınıfta beraber oturduğunuz sıra arkadaşınız sıranın üstüne kalemle sürekli resim çiziyor, bir şeyler yazıyorsa ilerleyen günlerde aynı davranışı sizde de görmek mümkündür. Demek ki hep birlikte olunan, arkadaşlık edilen, her gün yüz yüze baktığımız, diyalog içinde olduğumuz kişilerin huyu bize geçer, bizim huylarımız da onlara.

Kısaca anlatmak gerekirse insanlar konuşma biçimleri, davranış ve huyları anlamında arkadaşlık ettiği, aynı yerde bulunduğu kişilerle birbirine benzerlik gösteriyor. Fakat bu durum geçici kısa bir anlık beraber olmak değildir. İşin içinde bir süreklilik olduğunu vurgulayalım. Yani bir günlük arkadaşlık, birkaç saat beraber takılmak olarak düşünmemeliyiz. Bu arkadaş olup birlikte aynı yerde vakit geçirme durumu haftalarca hatta aylarca sürebilir. Dolayısıyla uzun bir zaman sürecinde ortak yaşantılar kurduğumuz insanlarla benzer davranışlar gösterme ihtimali çok yüksektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski