El el ile değirmen yel ile deyimiyle anlatılmak istenen nedir?

Bu bölümü tamamladığınızda el el ile değirmen yel ile deyimiyle anlatılmak istenen nedir konusunda gerekli bilgiye kısaca sahip olacaksınız.

İnsanlar bir işte başarılı olmak için el ele vermelidir. İşin iyi yürütülmesi ve olumlu sonuç vermesi buna bağlıdır. Bu yardımlaşma bilinci insanlarda görüldüğü gibi cansız varlıklarda da kendini gösterir. Biz çok dikkat etmesek de her şey birbirine bir şekilde destek oluyor. Bu destek olma hali iş birliği, dayanışma şeklinde yapılırken insanların başarıya ulaşmasında, hayatını kolaylaştırmada önemli rol oynar.

Mesela rüzgar gülleri esen rüzgarın etkisiyle enerji üretiyor: Suyun akışından su değirmeni dönüyor. Aynı bu örneklerde gözlediğimiz durum aslında bütün insanların hayatında da önemli bir yere sahiptir. Demek ki hepimiz birbirimize destek olmalıyız. İşimizi tamamlamak güzel bir sonuca ulaştırmak için aramızda bir yardımlaşma olayı olmalıdır. Birden fazla kişiyle yapılacak işler vardır. Onları bitirmek için herkesin az ya da çok bir faydası dokunur. Herkes işin bir ucundan tutar, taşın altına elini koyarsa o iş verimli olur, beklendiği gibi başarıyla biter. Dolayısıyla el el ile bir olup gücünü ortaya koyduğunda büyük işler daha etkili bir biçimde yürütülür.

Sonuç olarak iş yaparken sadece kendi işimiz görülsün dememeliyiz. En yakınımızdan başlayarak, tanıdıklarımıza işlerini halletmek için biraz da olsa katkı sağlamalıyız. Çorbadan benim tuzum da bulunsun misali, elimizden geldiği kadar destek olmalıyız. Çünkü insanlar birbirine destek olursa işlerinde başarı sağlarlar. Burada anlatılmak istenen bir işi el ele vererek yapmanın başarı getirmesidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski