İnsan Sevgisi ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümde ele aldığımız yazıyı incelediğinizde insan sevgisi ile ilgili yazacağınız kompozisyon için örnek alabilirsiniz.

İnsan sevgisi evrensel olmalıdır. Çünkü insana insan olduğu için gösterilen sevgi insanca muamele görmeyi sağlar. Bir kişiye sırf insan olduğu için anlayışlı oluyorsak, ona karşı saygılıysak bu içimizde bir yerlerde insan sevgisi olduğunu göstermektedir. Sürekli başkalarıyla iletişimde olduğumuz için insan sevgisi de bu ilişkilerde davranışlarımızı belirler.

Mesela çıkar meseleleri nedeniyle insanları sevmek doğru olmaz. Ya da birine yaptığımız bir yardım dolayısıyla ondan karşılık beklememeliyiz. Bunlar insan sevgisine uymayan tavırlardır. İnsan sevgisine sahip olan bir insan, herkese aynı gözle bakar. Kimseyi asla küçük görmez. Tanısın tanımasın bütün insanlar aynıdır ona göre. Kimseyi dış görünüşü, dünya görüşü, bakış açısındaki farklılıklar nedeniyle yargılamaz. Dolayısıyla insan sevgisi başkalarına hoşgörüyle bakmayı sağlar. Zaten tüm insanların esasında böyle olması gerekir. Daha iyi ve huzurlu yaşamak insan sevgisine sahip olmaya bağlıdır. İçinde insan sevgisi olanlarda insani duyguların daha öne çıktığını görüyoruz. Birisine bir şey olsa buna duyarsız kalmayıp hemen yardıma koşarlar. Bir tek kendilerini düşünmezler. Kimin neye ihtiyacı varsa imkanları yettiği kadar katkı sağlamak isterler. Acıma, merhamet, sevme duygularıyla birlikte anlayışlı bir yapıya sahiptirler.

Sonuç olarak insan sevgisi dediğimizde bütün ön yargılardan arınmış bir kalple insanları sevmeyi anlıyoruz. Kimseyi asla aşağılamadan, herkesin eşit olduğunu kabul ederek, insana nasıl davranılması gerektiğini bilerek yaşı, cinsiyeti, dili, dinine takılmadan bütün insanlara güzel gözle bakmak insan sevgisiyle mümkündür.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski