Komşuluk ilişkilerinin iyi olması için nelere dikkat edilmelidir?

Bu bölümde kısaca yazdığımız yazıyı inceleyerek komşuluk ilişkilerinin iyi olması için nelere dikkat edilmelidir konusunda bilgi sahibi olacağınızı düşünüyorum.

Komşularla aramızın iyi olması için ilk önce anlayışlı biri olmalıyız. Mesela alt veya üst komşumuz olabilir. Kendi evimizde onları rahatsız edecek şekilde gürültü yapmamalıyız. Ne yaparsak acaba komşumuz rahatsız olur mu diye düşünmek gerekiyor. Mesela evde sesi sonuna kadar açıp şarkı dinlemek, tıkırtı yapmak komşumuz tarafından pek hoş karşılanmaz.

Akşam olunca herkes evine çekiliyor. Bunu bilip o saate, gecenin yarısında tamirat falan yapmamalı elektrikli süpürgeyi çalıştırmamalıyız. İnsan kendi evinde bile olsa komşularının hemen yakınında olduğunu göz önünde bulundurmalıdır. Her şeyden önce komşularımız da bir insandır. Onlara insanca davranmalıyız. Bir dertleri, sıkıntıları, ihtiyaçları var mı diye sormalıyız. Çünkü hayat bunlarla güzelleşir ve anlam kazanır. İnsanların kalbini kazanmak, onlarla iyi geçinmek komşuluk ilişkilerinde de dikkat edilmesi gereken hususlardandır. Komşularımızla her yüz yüze bakıyoruz. Bu nedenle onları sanki bir yabancı gibi göremeyiz.

Dışarı çıktığımızda komşularımızla sürekli karşılaşıyoruz. Bu durumda ilişkilerimizin iyi olması için selamlaşmaya, birbirimize güzel yüz gözetmeye ve iyi davranmaya dikkat edilmelidir. Yine ara sıra da olsa komşularımıza bir tas çorba, yemek ikram etmeliyiz. Onları bazen çaya, kahveye davet etmeliyiz. Hiçbir şekilde onların karşısında yüzümü başka yöne çevirmemeliyiz. Komşumuzla hal hatır sorarken son derece nazik ve samimi olmalı ve ona saygı duyduğumuzu tavrımızla belli etmeliyiz. Bunlara dikkat edersek komşuluk ilişkileri bozulmaz daha iyi olur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski