Usulü Olmayanın Vusulü de Olmaz Kompozisyon

Bu sayfayı incelediğinizde usûlü olmayanın vusûlü de olmaz ile ilgili kompozisyon hakkında fikir edinebilirsiniz.

Usul bir işin nasıl yapılacağını ifade eden esaslar, yöntem ve tekniklerdir. Vusul de kavuşmak anlamına gelen bir kavramdır. Dolayısıyla buradan bir işi amacına uygun bir yöntemle yaptığımızda hedefe ulaşırız anlamı çıkarabiliriz.

Her işin kendi içinde uygun yapılma yolları vardır. Bu yöntemleri kullanarak işimizde başarılı olabiliriz. Ancak usulüne uygun yapılmayan işten de başarı beklenemez. Bazı işler dikkat isteyen, titizlik gerektiren bir çalışma ile yapılırken bazıları da yüzeysel bir çalışma gerektirir. İşte her işte kullanılacak uygun yöntem ve tekniklerin bilinmesi bu anlamda çok önemlidir. Bizim yaptığımız işlerin bir amacı vardır. Yani sonunda bir ürün ortaya koymak, başarı elde etmek hedeflediğimiz kavuşmak istediğimiz son varış noktasıdır. Buna kavuşmanın tek yolu da işi usulüne uygun yapmaktan geçer.

Sonuç olarak işimizin ne olduğundan çok nasıl yapılacağına özellikle dikkat etmeliyiz. Hangi iş hangi yöntemle yapılırsa daha verimli ve başarılı oluruz? Bunu çok iyi analiz ettikten işimiz neyse onun yapılmak şeklinde odaklanmalıyız. Dolayısıyla işi esasına, usulüne uygun yapmadığımızda  iş sağlam olmaz. Bir yerde aksilik yaşanması kuvvetli bir ihtimalidir. Bu aksiliklere bağlı olarak işler yolunda gitmez. Demek ki bir işte olmasını istediğimiz noktaya gelemediysek bunun nedenini usulde yani işin yapılış şeklinde aramalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski