Zafer, Zafer Benimdir Diyebilenindir Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda zafer; zafer benimdir diyebilenindir, başarı ise başaracağım diye başlayarak sonunda başardım diyebilenindir sözü ile ilgili kompozisyon yazacak seviyeye ulaşacaksınız.

Zaferi hak eden, ona inanan kişilerdir. Çünkü bir insan zaferi gerçekten istiyorsa ne yapıp edip sonunda onu kazanır. Bu noktada kendine inanma durumu insanı zafere götüren etkili bir güdülenme sağlar. Bir şeyi istemek her türlü zorluğa rağmen ona ulaşmak için çaba göstereceğini ne olursa olsun asla yılmayacağını ifade etmektedir.

Hepimizin içinde başarmak istediğimiz şeye, ulaşmak istediğimiz zafere karşı bir inanç olmalıdır. Bu inançtan yoksun olan zaten bir sıfır geride başlar. Oysa inandığımız bir amaç için daha güdülenmiş oluruz. Zafere ulaşmak için öncelikle kendimize güvenmeli ve içsel anlamda güdülenmeliyiz. Bunu başardığımızda karşımıza hangi zorluk çıksa da vazgeçmeden kararlı bir biçimde ilerleyişimizi sürdürürüz. Yok ben elimden geleni yaparım ama olmazsa ona da kabulüm derseniz işte o zaman zaferi elde demezsiniz. Aynı durum başarıyı da kapsamaktadır. Zaten zafer de bir başarı sayılır. O yüzden başarmak istediğimiz şeye ulaşmak her şeyden önce ona bakış açımızla yakından ilgilidir. Kendimizi motive edip güçlü bir şekilde yola çıktığımızda biri hiçbir engel durduramaz. Tam tersine yeteneklerimizi, gayretimizi yetersiz görüyorsak o zaman başarılı olmamız imkansızdır.

Kısacası insanı başarıya veya zafere götüren en güçlü duygu içimizdeki inançtan başkası değildir. Bu inancı canlı tutmalı, aksilikler, sıkıntılar karşımıza çıksa da yılmamalı, kararlı ve dik duruşumuzu göstermeliyiz. Hem kendimize inanıyorsam hem çok çalışıp zaferi, başarıyı gerçekten istiyorsak kararlılığımızdan asla ödün vermemeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski