Üçüncü Kişili Anlatıma 10 Tane Örnek

Bu bölümde üçüncü kişili anlatıma 10 tane örnek konusunu içerik olarak ele alacağız. Not: Anlatıcının işin içinde olmayıp dışarıdan bir gözle izlenimlerini anlattığı cümlelerde üçüncü kişili anlatım vardır.

1. Akşam saatlerine doğru nehir kenarına gitti, gözleri yaşlı bir şekilde bir ağacın altına oturup etrafı seyretti. Elindeki fotoğrafa bakarak geçmişi hatırladı.

2. Bu kazadan sonra hiçbir şeyin aslında bir öneminin kalmadığını anlamıştı. Haftalarca bir ağzını açıp bir kelime bile etmedi.

3. Yakın çevresindekilere moral vermek için neşeli görünüyordu. Hatta sürekli espri yapıyor, insanları güldürmek için uğraşıyordu.

4. Bu kadar sesin içinde okuduğunu anlaması ayrı bir yetenekti. Etraf çok kalabalık ve her yerden gürültü sesleri geliyordu ancak o bunlara aldırış etmiyor, sınavına tüm ciddiyetiyle hazırlanıyordu.

5. Yemeğe çağrıldığında içinden çok sevindi. Çünkü söylemeye utanıyordu ama aslında çok acıkmış bir haldeydi. Şimdi ise karnını doyurmak için bir fırsat doğmuştu.

6. Yola çıktığından beri gözüne uyku girmedi. Kalbi heyecanla atıyor, sılasına kavuşacağı anları gözünün önüne getiriyordu. Uzun zamandan köyünden ayrı kalmanın üzüntüsünü yaşamıştı. Artık bu üzüntü bitmek üzereydi.

7. Kulağı sürekli telefondaydı. Her an onu aramalarını bekliyordu. Bu nedenle sabahtan beri aklı fikri telefondan gelecek bir sesteydi.

8. Tahta kaleminin bitmesine canı sıkılmıştı. Ama öğleden sonra kırtasiyeye gidecekleri için biraz rahatladı. Babasıyla gereken her ihtiyacını alacaklardı.

9. Kahvaltıda en sevdiği yiyecekler vardı. Annesi bu sofrayı biricik oğlu için özene bezene hazırlamıştı. Şimdi kahvaltısını yapacak ve ardından bahçeyi görmeye gidecekti.

10. Balkonu temizleyip yıkamak bile ona yorucu geldi. Ne zamandır böyle enerji gerektiren bir şey yapmamıştı. Onun bugüne kadar hayatı okula gidip gelmekten ibaretti.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski