Hediye ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda hediye ile ilgili kompozisyon yazısını oluşturmak için fikir alabilirsiniz.

Hediye alıp vermek aramızdaki gönül bağlılığını kuvvetlendiren çok güzel bir davranmıştır. Zaten dinimize açısından da hediyeleşmek sünnettir. Bir çok sevdiğimiz birine hediye aldığımızda aslında ona benim için çok değerlisin mesajını veririz. Bir başkası da bize hediye alırsa aynı durum bizim için de geçerlidir. Dolayısıyla hediyeleşmek insanlar arasındaki samimiyeti, sevgiyi, vefayı geliştiren çok önemli bir erdemdir.

Okulda çok sevdiğimiz bir arkadaşımızın, ev ahalisinden birinin doğrum günü olduğunda onlara jest olarak güzel bir hediye alırız. Bu hediyeleşme olayı alsında karşılıksız yapılır ve karşımızdaki kişiye değer verdiğimizi gösterir. Bu sayede hediye aldığımız insana benim içim özelsin önemlisin demek isteriz. Onun gözlerinin güldüğü ana tanıklık ettiğimizde hediye büyük bir anlam kazanır. Bundan dolayı hayatımız güzelleştirmek, ona tat katmak için hediye alma işini önemsemeliyiz. Böylelikle daha iyi ilişikleri, daha sevgiye dayalı arkadaşlıklar kurabiliriz.

Hayatın gelip geçici olduğunu düşününce bu hayat güzle anılar sığdırmak gerektiğine inanıyorum. hediye de bunlardan bir tanesidir. Annemiz, babamıza, öğretmenimize, yakın bir arkadaşımıza alacağımız küçük bir hediye onların yüzünde mutluluk çiçeklerinin açmasını sağlayacaktır. Anlayacağınız sevdiğimiz kişilere aldığımız hediye ile sadece onlar değil biz de çok mutlu oluruz. Karşılıklı ilişkilerimiz sevgi ve vefa ekseninde güçlenir.

Kısacası hediye bizim için önemli olan birine yaptığımız küçük bir sürpriz sayılmaktadır. O kişi bizden beklemediği böyle güzel bir davranış görünce çok sevinir. Genel olarak özel günlerde hediye alıyoruz ancak bazen de hiç umulmadık zamanlarda sürpriz yapıp küçük hediyeler olarak sevdiklerimizi şaşırtmak bence çok iyi olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski