Küçükken sizi etkileyen, davranışlarınıza yön veren, unutamadığınız güzel bir anınızı yazınız.

Bu bölümü inceleyince küçükken sizi etkileyen, davranışlarınıza yön veren, unutamadığınız güzel bir anınızı yazınız sorusu için fikir edineceksiniz. Aşağıda unutamadığım üç farklı anımı anlattım.

Ben küçükken camiye namaz kılmaya gittiğimde yerde bir para bulmuştum. Bu parayı istesem harcardım ama ben onu imama verdim. Durumu ona izah ettim. İmam benim bu davranışımın yüce bir davranış olduğunu söylemişti. Ben bundan çok etkilendim. Bir daha bir şey bulduğumda onu sahiplenmek yerine asıl sahibine ulaştırmanın ne denli önemli olduğunu bilerek yaşadım.

Yine küçükken köyümüzde düğünler olduğu zaman düğüne giderdik. Kalabalık içine girdiğimde herkese büyük küçük demden çok saygılı davranırdım. Bir gün bu düğüne Almancı bir aile gelmişti. Benim hakkımda ona güzel şeyler anlatılmış. Almancı adam beni yanına çağırdı. Saygılı bir çocuk olmamın ne kadar güzel bir şey olduğundan bahsetmişti. Ben bunun üzerine duygulanıp ağlamıştım. O günden bugüne kadar hala aynı çizgimi koruyorum.

Beni etkileyen unutamadığım bir başka anım da, şehre taşındığım günlerde olmuştu. Şehirdeki okula kayıt yaptırıp başladığım günlerde okul idaresi köyden yeni gelenlerin ismini alıyormuş. Benim adımı da yazmışlar. Tabi benim bundan haberim yok. Bir gün dersteyken ismim anons edildi. Okul idaresine çağırdıklarını söylüyorlardı. Ben de acaba yanlış bir şey mi yaptım diye korktum. Utana sıkıla okul müdürünün odasına girdim. Beni sevecen ve çok güzel bir şekilde karşıladılar. Bana yardım niyetiyle harçlık verdiler. Her ay idareye uğramamı ve ilgili harçlığımı almalarını söylediler. O an dünyalar benim olmuştu. Nasıl mutlu olduğumu anlatamam. Bu güzle anımı hiç unutamıyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski