Hata yapmayan insan olabilir mi? Açıklayınız.

Bu bölümü incelediğinizde hata yapmayan insan olabilir mi, açıklayınız sorusuna cevap verecek duruma ulaşacaksınız.

Hata yapmayan bir tane bile insan olamaz. Çünkü hata yapmak insanın doğasında olan bir şeydir. İster büyük biri olsun, isterse henüz aklı yetmeyen bir çocuk olsun ne kadar dikkat ederse etsin her insan hataya düşüyor.

İnsan için mükemmellik yoktur. Elinizden gelen her türlü gayreti gösterirsiniz. Son derece titiz olursunuz. Ama bir yerde dalgınlık gelir sizi bulur. Bir bakmışsınız ki hata yapmışsınız. O yüzden kendimizi hata yapmamalıyım diye gereğinden fazla zorlamanın bir anlamı yoktur. Elbette çabamızı sürdürelim, dikkat edelim ama hatasızlıktan kaçamıyoruz. Mesela ben bir yazı yazdığımda kusursuz olmaya çalışıyorum. Ne kadar dikkat etsem de yanlış yazdığım kelimeler oluyor. O kadar deneme sınavına giriyoruz. Hiçbirinde ful çekemiyoruz değil mi? Demek ki insan bir yerde şaşıp kalıyor. Farkında olmadan hatanın içinde buluyor kendini. Dolayısıyla hatadan tam anlamıyla kaçmak mümkün değildir.

Kısacası mevzu her ne olursa olsun biz söz konusu durumu en az hata ile aşmaya çalışmalıyız. Hiç hata yapmayacağım diye kendimiz zorlarsak daha çok hata yaparız. Zaten biz insanlar için beşer şaşar demişler. Beşer insan demektir. Şaşmak da hatayı ifade eder. Ne kadar çaba göstersek de bir yerde farkına bile varmadığımız hata yapabiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski