Kendinizi İlker’in yerine koyarak aşağıda giriş bölümü verilmiş olan mektubu kurallarına uygun olarak tamamlayınız.

Bu bölümü inceleyip kendinizi İlker’in yerine koyarak aşağıda giriş bölümü verilmiş olan mektubu kurallarına uygun olarak tamamlayınız etkinliği için örnek alabilirsiniz.

Üzüldüm çünkü işlerin iyi gitmemesinin bir ailenin parçalanmasına yol açması çok acı bir olaydır. Babanın önceleri eve keyifli bir şekilde gelmesi, annene her ay bilezik alması gibi şeyler çok güzelken bir anda her şeyin tersine dönmesi canımı acıttı.

Ben isterdim ki babanın dükkanı eskisi gibi müşteriyle dolup taşsın. İşler güzel kar getirsin. Bu geçim derdini hiç yaşamamış olsaydınız yuvanızın huzuru kaçmazdı. Buradan bir ailenin huzurunun öncelikle ekonomik duruma bağlı olduğunu anlıyorum. Bir babanın her şeyden önce sağlam bir işi olmalı değil mi anne? İş iyiyse ekonomik kazanç da iyi oluyor. O zaman akşamları bütün aile bireyleri daha mutlu olur. Annenin parasızlıktan bileziklerini satmasına da çok içerledim. Keşke başka türlü bir çare bulsalardı da o bilezikler kalsaydı. Buna da açıkçası çok üzüldüm.

Şartların kötüye gitmesi nedeniyle köyünüze dönmüşsünüz. Köyün havasını solumak, köyde yaşamak iyi güzel de imkansızlıklardan ötürü bu duruma düşmeseydiniz keşke. Beni sevindiren tek şey de babanın emek vererek sana tahtadan da olsa bir oyuncak bisiklet yapmasıydı. Bir çocuk için bu ne kadar mutluluk vericidir, anlatamam.

Şimdilik sana bunları söylemek istedim anne. İnşallah bundan sonraki hayatımızda hep beraber yüzümüz güler. Biraz kendini toparlamanı ve beni de düşünmeni istiyorum. Bak ben iyi bir işte çalışıyorum. Gelirim de oldukça yüksek, artık bunları düşünüp üzülme. Geçmişte çok sıkıntı çekmişsiniz ama şimdiki halimiz çok şükür iyi gidiyor. Ağzımızın tadı bozulmasın dileğiyle. Ellerinden öperim biricik annem. Görüşmek üzere.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski