Sanki tüm hayatım boyunca yanlış melodiyle dans etmiş gibiyim ne demek?

Bu yazıyı incelediğinizde sanki tüm hayatım boyunca yanlış melodiyle dans etmiş gibiyim ne demek sorusunun cevabı hakkında bilgi sahibi olacaksınız.

İnsan doğar, içinde bulunduğu çevreye göre yaşantısı şekillenir. Büyüdükçe birçok olayla karşı karşıya gelir. Başına gelen her olaydan bir tecrübe edinir. Yaşlandığı vakit de artık hayatın ne demek olduğunu bilen, aklı başında bir kişi haline gelir. Henüz ilk kez yaşadığımız durumlar bizim için üzerinde düşünülmesi gereken konulardır. Onlarda hata yapma olasılığı çok yüksektir. Bu durum, insan ilişkileri için de veya bulunduğumuz herhangi bir girişim için de geçerlidir.

Bazen yalnız halde kalınca eski dönemlerini anımsar. Bu anda kendini sorgulamaya başlar. Eskiden hangi davranışlarının yanlış olduğu şimdiki haliyle daha net bir biçimde görür. Çünkü görmüş geçirmiş, hayattan ders almış bir yapıdadır. Belki önceden bilmediği bir şeyde nasıl davranacağına dair iyi bir karar almamıştır. Bazı hamleleri yanlış şekilde yapmıştır. Olmaması gereken yerde olmuştur. Yani bu yaşına kadar sayısız yanlışı vardır. Şimdi ise artık mantıklı düşünen, nelerin doğru olduğunu anlayabilen bir akıl ustasıdır. Böyle bir haldeyken yanlışlarının neler olduğunu tespit eder ve bu güne kadar sanki yanlış bir melodiyle dans etmişim diye düşünür. Bu, onun artık farkındalık kazandığını göstermektedir.

Kısacası hayat biz insanları yaşadığımız şeylere bağlı olarak olgunlaştırıyor. Önceden göremediğimiz birçok şeyi şimdi görebiliyor, daha doğru ayırt edebiliyoruz. Bu da deneyimlerin insanı pişirmesi ve akıl sahibi yapması demektir. Yani bilmediğimiz şeylerin acemisi olunca aldığımız kararlarda hayatlı olacaktır. Neleri yanlış yaptığımızı yaşayıp gördükçe anlayabiliyoruz. Bu da bizim olgunlaşma anlamında geliştiğimizi gösterir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski