En Büyük Zaman Hırsızı Kararsızlıktır Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda en büyük zaman hırsızı kararsızlıktır sözü ile ilgili kompozisyon yazacak seviyeye ulaşacaksınız.

Kararsızlık kadar insan için zamandan çalan bir şey yoktur. Kararsızlığı hırsıza benzetirsek tam üstüne basmış oluruz. Bir markete, mağazaya girdiğimizde ne alacağımıza karar veremiyorsak orada saatlerce kalmak mümkündür. Bir bakarız ki zaman geçmişi eve geç kalmışız, işe yetişememişiz. Yani bu kararsızlık durumu zamanımı bizden çalmış götürmüş olur.

İşimiz için, önemli şeyler için zamanın bir saniyesinin bile ne kadar önemli olduğunu bilmeliyiz. Bu anlamda bir şey yapmanda evvel uygun bir zamanda neler yapacağımıza, ne alacağımıza, nereye gideceğimize bir karar vermeliyiz. İşi karara bağlarsak zamanı da boş yere geçirmeyiz. Oysa kararsızlık içinde kıvranıp durursak saatler avucumuzun içinde kayar gider. Dolayısıyla işlerimizi önceden netleştirmek bizim için çok daha güzel olacaktır. Kararsızlık neyi nasıl yapacağımıza dair fikrimizin olmaması acabalar arasında gelgitler yaşanması demektir. Biz şunu mu yapsam, bunu mu alsam diye debelenip dururken zaman da hakemlerin maçın saatini durdurması gibi yerinde durmuyor. Bu yüzden ne yapacaksak onları önceden belirlemeliyiz.

Sonuç itibariyle insan bir aklıyla hareket etmelidir. Kararsızlık gibi kötü bir alışkanlığımız varsa bir an önce bundan kurtulmak gerekiyor. Zamanın her anının iyi değerlendirilmesi husunda dikkatli davranmalıyız. O kadar işimizin arasında boşa geçirecek bir zamanımız olmamalıdır. O yüzden kararsızlık hırsızına asla fırsat vermemeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski