Kurtuluş Savaşı ile ilgili hikaye edici bir metin yazınız.

6. sınıf Türkçe kitabında istenen soru: Okuduğunuz şiirden hareketle defterinize Kurtuluş Savaşı ile ilgili hikaye edici bir metin yazınız.

Kemal henüz yaşı küçük olan bir köylü çocuğuydu. Adana'da yaşıyor ve çiftçilik yapıyordu. Babasını savaşta kaybetmişti. Annesiyle beraber tarlalarını ekiyor, geçimlerini böyle sağlıyorlardı. Kemal evin biricik oğluydu. Annesi onu her şeyden sakınırdı. Ama şimdi Kurtuluş Savaşı yaşandığı için Kemal'in içi vatan savunmasına katılma isteğiyle doluydu. İstiklal için yanıp tutuşuyordu.

Her gün köylerinin yakınında tren geçiyor ve bazı ailelere şehit haberleri geliyordu. Kemal bunları duyunca cepheye gidip savaşa katılmak isteği daha da arıyordu. Anası da bir yandan oğluna kıyamıyordu. Bir gün Kemal annesinin karşısına geçip ben daha fazla duramayacağım ana, hemen komutanlara mektup yazıp savaşa katılacağım dedi. Bu vatan hepimizin diye düşündü, benim de bir katkım olsun istiyordu. Annesi çok endişeliydi ama oğlunun önünde duramazdı. Onunla bir yandan gurur duyuyordu. Sana yedirdiğim yemekler, verdiğim emekler sonuna kadar helal olsun diyerek oğluna yeşil ışık yaktı. O akşam bohçasını hazırladı. Oğlunun saçına kına yaktı Mektuba oğlum size emanet diye de komutanla için bir not ekledi. Ertesi sabah gözü yaşlı bir şekilde Kemal'i cepheye uğurladı. Aradan birkaç hafta geçti. Annesi trenler geldikçe korkarak acaba oğluma bir şey mi oldu diye yolunu gözlüyordu.

Bir gün yine tren geldi. Herkes trenin yanına koştu. Kimileri gazi olmuştu. Kimileri şehit düşmüştü ama Kemal'den bir mektup gelmişi. Mektupta beni merak etme anacığım, ben çok iyi durumdayım, burada ordumuza yardım ediyorum. Yaşım küçük diye beni cepheye almadılar ama askerlerin yiyecektir, battaniyedir, tıbbi araç gereçlerdir onları ulaştırmada çalışıyorum. Beni de böyle katkı sağlıyorum ülkeme, diye yazmıştı. Anası oğluyla ne kadar gurur duysa azdı. Onu vatanına milletine bağlı yetiştirdiği için mutluydu.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski