Mevsimlerin İnsanlar Üzerindeki Etkisi ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü tamamlayınca mevsimlerin insanlar üzerindeki etkisi ile ilgili kompozisyon konusunda fikir sahibi olacaksınız.

Her mevsimin kendine göre bir havası vardır. Bu farklılık insanlar üzerinde de etkili olur. Bahar ayları geldiğinde içimiz kıpır kıpır olurken yazın hayattan keyif alma becerimiz sıcaklığın etkisiyle en yüksek düzeye ulaşır. Sonbaharda doğadaki değişim insan ruhunun hüzünlü olmasına yol açar. Kış ise artık herkesin kendini eve kapatmasına kadar etki eder.

Kışın kimsecikler dışarıya fazla çıkmaz. Daha çok kapalı alanlarla vakit geçirme isteği oluşur. Havaların soğukluğu insanların kapalı ortamlarda bir araya gelmesini sağlar. Bildiğiniz gibi mevsimler üzerimizdeki kıyafetlerden tutun da pek çok davranış biçimimizi de ister istemez değiştirmektedir. Havaların açık ve güneşli olması bize yaşama sevinci verir. Kapalı ve yağmurlu havalar daha çok hüzün duygularımızı açığa çıkarır. Soğuk, karlı kış günleri insanları biraz yalnızlığa iter. İlkbaharda doğadaki canlılık insanın hayata bakışında da kendini gösterir. Bu nedenle baharda daha enerji dolu olur, hayatı doya doya yaşarız.

Sonuç olarak mevsimler kendiliğinden akıp geçse de insan üzerinde bazı etkilere sahiptir. İnsanlar da mevsimler gibi değişiyor. Günler ayları, aylar yılları kovalarken mevsimlerin doğayı değiştirmesi insanların da farklı duygular hissetmesine neden oluyor. Bahar canlı ve dinamik bir ruha bürünmeyi, yaz hayatın tadına varmayı sonbahar hüzün ve duygusallığı kış da giderek yaşlandığımızı hatırlatıyor.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski