Hürriyet ve istiklal kavramlarının ülkemiz için önemini açıklayınız.

Bu yazıyı inceleyerek 6. sınıf Türkçe için hürriyet ve istiklal kavramlarının ülkemiz için önemini açıklayınız sorusuna yanıt verebilirsiniz.

Hürriyet özgürlük demektir, istiklal de bağımsızlık anlamına gelir. Her iki kavram da hem ülkemiz hem milletimiz için büyük bir öneme sahiptir. Kurtuluş Savaşı ile verdiğimiz mücadele bu iki kavram için yapılmıştır. Çünkü biz başka bir devletin emri altında yaşamayı asla kabul etmeyen bir milletiz. Bu nedenle tarihte kurduğumuz devletler zayıfladığında yeniden ayağa kalkıp bağımsız devletler kurmuşuz.

Bizim kırmızı çizgimiz hürriyet ve istiklaldir. Bu anlamda vatanımızın istiklali, milletimizin özgürlüğü için kadın erkek, genç yaşlı demeden topyekun birlik olup Atatürk'ün liderliğinde vatanımızı savunan kahraman bir milletimiz var. Bu uğurda nice canlarımız şehit düşmüş, nice kahramanlarımız gazi olmuştur. Bunların sebebi hürriyet ve istiklal kavramlarıyla açıklanabilir. Biz millet olarak tarihte olduğu gibi her zaman özgürlük ve bağımsızlığı her şeyden önemli gördük. Sonsuza kadar da bu anlayışta olacağız. Bu yüzden bir Türk evladı olarak okuyup, iş sahibi olup, kendimizi geliştirip vatanımız için çok çalışmamız gerekiyor. Bunun bilincine sahip yeni nesiller olmalıyız. Bu toprakların altınca binlerce şehidimizin yattığını hiç unutmamalıyız. Bağımsızlığımıza gölge düşüren her türlü iç ve dış tehlikenin karşısında sağlam bir irade göstermeliyiz. İşte o zaman vatanımızda hür ve bağımsız bir şekilde yaşarız.

Sonuç olarak milletin onuru hürriyete verdiği öneme bağlıdır. Biz özgürlüğümüzü her şartta savunursak o zaman hiçbir düşman bize yaklaşamaz. Bağımsızlığımızı korudukça düşmanlar bizden uzak durur. O yüzden kanımızın son damlasına, bacası tüten son ocak kalana kadar bu vatanı korumamız gerektiğini asla unutmamalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski