Sizin elinizde dijital bir alet olsaydı. Siz neleri değiştirmek isterdiniz?

Bu bölümde 4. sınıf için örnek olsun diye yanıtladığımız soru: Sizin elinizde dijital bir alet olsaydı. Siz neleri değiştirmek isterdiniz? Yazınız.

Elimde dijital bir alet olsaydı nesnelerin interneti uygulamasında olduğu gibi birçok işimi uzaktan verdiğim talimatlarla yapardım. Mesela annemiz evde çok yoruluyor. Ev işleri, yemek, ütü falan derken başını kaşımaya vakit bulamıyor. Bir de o kadar işin verdiği yorgunluğu düşününce ona hemen yardımcı olmak isterdim. Evimize insan görünümlü bir robot alırdım. Bu robotu yanımdaki dijital aletin kumandasıyla çalıştırırdım. Annemin yapacağı bütün işleri ona verirdim. Hem o makine olduğu için yorulmak nedir bilmezdi. Annem de rahatına bakardı.

Değiştirmek istediğim konular öncelikle kötülüklerin son bulması, insanların kalbinin sevgiyle dolması, anlaşmazlıkları ortadan kalkması gibi kötüden iyi duruma doğru bir değişim gerçekleştirirdim. Bu dijital alete gerekli tıklamayı yapar ve onun olumsuz olan durumları önlemesini sağlardım. Böylece herkes huzurlu bir şekilde yaşamını sürdürürdü. Dijital aletime bütün güzel ve faydalı komutları yüklerdim. Nerede birisi acı çekiyorsa onun bu acısını bir anda bu alete basarak bitirirdim. Yine evinde huzur bulamayan insanların hayatında değişiklik yapardım. Dijital aletimin ilgili tuşuna basıp o insanların anlaşıp huzurla yaşamasını sağlardım. Dijital aletimin sayesinde yaşlılara saygı duyulmasını, çevrenin temiz tutulmasını, herkesin güzelce yaşamasını isterdim.

Dijital aletim bana sınırsız davranma özgürlüğü verirse kafası ön yargıyla dolu olan insanların beynini yıkardım. Hepsinin içine insan, doğa, hayvan sevgisi doldururdum. Bütün kötülüklerin, savaşların, kavgaların, kin ve nefretin son bulması için de elbette dijital aletimin gücünü kullanırdım. Kısacası dijital aletimle insanlara zararı dokunan bütün her şeyi iyi ve güzel anlamda değiştirmek isterdim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski