Ne Verirsen Elinle O Gelir Seninle Kompozisyon

Bu yazıyı incelediğinizde ne verirsen elinle o gelir seninle atasözünün anlamı ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

Dünyada iken yoksullara, ihtiyaç sahiplerine veya hayır işlerine yardım ederseniz bunun mükafatını öbür dünyada görürsünüz. Mesela maddi durumu kötü olanlara gıda, giysi yardımında bulunabiliriz. Okumak isteyen yoksul öğrencilere burs verebiliriz. Yine evlenme kararı alan ama çeyiz ve beyaz eşya alamayacak durumda olanlara yardım edilebilir. Bunlar hayır hasenat anlamında çok güzel şeylerdir.

Şunu unutmamalıyız ki iyilik adına yaptığımız hiçbir yardım karşılıksız kalmaz. Ne kadar hayır yaparsak o kadar çok sevap alırız. Ahiret dediğimiz öbür dünyamız güzel olur. Mizan terazisinde bu dünyadaki amellerimiz, sevap ve günahlarımız tartıldığında sevaplarımız ağır basmalı ki cennete çabuk girelim. Dolayısıyla dünya hayatımız kısa bile olsa bu hayatta yoksulları, muhtaçları sevindirecek yardımlar yapmalıyız. Camiye gittiğimizde bazen Kuran kursları veya yeni yapılan camiler için yardım toplanıyor. Ağır bir hastalığa yakalanan ancak tedavisi için çok para gereken insanlar olabiliyor. Bu tür durumlar yardım yapmak için çok güzel fırsatlar demektir. Bizler de elimizde oldukça hayır işlerine katkıda bulunabiliriz.

Sonuç itibariyle varlıklı bir hayat yaşıyorsak, maddi durumumuz elveriyorsa iyilik ve yardım konusunda insanlığımızı göstermekten çekinmemeliyiz. Yapılan bir yardımla büyük sevaplar kazanabilir, ahiretimize alnımı ak bir şekilde gidebiliriz. Burada ne kadar yoksul, öksüz veya bir yetimi sevindirirsek o kadar kardır. Kısacası hayır yaptığımız her şey hanemize iyilik ve sevap olarak yazılır bizimle birlikte öbür dünyaya gelir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski