İnatçılık İnsan İçin Ağır Bir Yüktür; İnatçılıktan Kendini Kurtar ve Onunla Savaş Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda inatçılık insan için ağır bir yüktür; inatçılıktan kendini kurtar ve onunla savaş ile ilgili kompozisyon yazacak biçimde fikir edineceksiniz.

İnatçılık insana zarar veren huyların başında gelir. İnatçılık ederek bir yere varamayız. Eğer inatçı bir kişiliğe sahipsek bir an önce bundan kurtulmaya çalışmalıyız. İnsan üzerinde bazı yükler vardır. İnatçılık da bunlardan biridir. İnatçı tavrımızı sürdürdüğümüz her an durumu daha çok kötüleştiririz.

İnsan inatçılığı yüzünden çok şey kaybeder. Mesela insanlarla arası bozulur. Toplumda saygınlığı azalır. Çünkü inatçı kişiler bir sorunu çözmekten çok işi yokuşa sürerek giderek daha zorlaştırırlar. Önemli olan ise bir anlaşmazlığa sebebiyet vermeden orta yolu bulmaktır. Bunun için inatçılık gibi hayatımızı zehir den kötü bir davranış biçiminden kurtulmak gerekir. Mesela bir çocuğa şunu yapacaksın diye emir veren bir tonda konuşmak onun inatlaşmasına neden olabilir. Ya da karşımızdaki birine sert bir üslupla konuştuğumuzda bundan rahatsız olacak ve bize karşı inatçı bir tutum gösterecektir. Bunlar inatla bir sonuç alınamayacağının göstergesidir. Dolayısıyla inatlaşmak meseleleri çözmekten ziyade daha karmaşık hale getirir.

Sonuç olarak inatçılığın insan için ağır bir yük odluğu benzetmesi çok doğrudur. Böyle bir yükün altında ezilip hayatımızı, insanlarla ilişkilerimizi mahvetmektense en iyisi bundan kurtulmaktır. Bu noktada inatçılığa karşı bir savaş başlatsak çok iyi olur. Çünkü inatçılıkla baş etmeyi başaran kişiler daha uyumlu olacaktır. Böylelikle onlarla anlaşmak, bir konuda ortak karar almak son derece kolaylaşacaktır. Aynı zamanda kişi kendisine hayatı zehir eden kötü bir alışkanlıktan kurtulmuş olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski