Ölene Kadar Sorumlusun Gönül Bağı Kurduğun Her Şeyden Kompozisyon

Bu yazıyı inceleyince Küçük Prens kitabında geçen ve tilkinin kullandığı ölene kadar sorumlusun gönül bağı kurduğun her şeyden ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir edineceksiniz.

İnsanlar doğumdan ölüme dek pek çok kişi ya da başka varlıkla gönül bağı kurar. Bu gönül bağı insanın içindeki sevme ve iletişime geçme dürtüsünden kaynaklanır. Bir şeyle gönül bağı kurduğumuzda onunla aramızda sevgiye dayalı bir ilişki olduğundan söz edebiliriz. Bu güzel bir şeydir fakat aramız iyi diye kimseyi üzecek bir lükse sahip değiliz.

İlişki halinde olduğumuz şeyler üzerinde pek çok etkiye sahibiz. Mesela çok sevdiğimiz bir arkadaşımızın alacağı bir kararda doğrudan etkimiz olabilir. Bu kararın alınmasına sebep olduğumuz zaman üstümüzde onunla ilgili bir sorumluluk var demektir. Bu anlamda birilerinin hayatını etkileyecek bir şey yapacak olduğumuzda çok iyi düşünmek gerekiyor. Kötü bir şeye sebep olmak çok acı verir. Çünkü işin içinde vicdan azabı çekmek vardır. Bu da bir bakıma kul hakkına girmeye neden olur. Daha sonra bunun için büyük üzüntüler yaşayabiliriz. Vebal almak diye bir şey olduğunu hepimiz biliyoruz. Birinin hayatıyla oynadığınızda üzerinizde büyük bir vebal olur. Dolayısıyla gönül bağı kurduğumuz şeylere zarar verecek bir şey yapmamalıyız.

Kısacası gönül bağı kurmak öyle tek yönlü bir şey değildir. Karşımızdakilerin hayatını etkileyecek bir şeydir. Buna dikkat ederek atacağımız adımlarda, söyleyeceğimiz sözlerde temkinli olmak gerekiyor. Aslında gönül bağı kurduğumuz her kim olursa olsun onların hayatına olumsuz anlamda müdahale etmekten kaçınmalıyız. Bu şekilde ne azından kimsenin canını yakacak bir duruma yol açmayız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski