Veteriner ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü okuyup bitirdiğinizde veteriner ile ilgili kompozisyon yazacak kadar donanımlı hale geleceksiniz.

Hayvan dostu olarak bildiğimiz veteriner hekimlik çok önemli bir meslektir. Onların hayvanları tedavi etmesi, iyileştirmesi üzerinde dikkatle durulması gereken bir konudur. Çünkü hayvanlar yaralı veya hasta halde olunca derdini kimseye anlatamaz. Veteriner ise onlara nasıl davranması gerektiğini en iyi bilen kişidir.

Mesela yol kenarında baygın halde yatan, ayağı kırılmış bir kedi ile karşılaşabiliriz. Kuyuya düşmüş yavru bir köpek görebiliriz. Araç çarpmış bir kuşa denk gelebiliriz. Bu tür durumlarda o hayvanları veterinerle buluşturmak çok önemli bir insanlık görevidir.

Veterinerlik hayvan sağlığı konusunda gerekli bir uzmanlık alanıdır. Biz nasıl hastalanınca doktora gidip tedavi oluyorsak yaralanmış, tıbbi müdahale veya aşı gereken bir hayvanı da hemen veterinere götürmeliyiz. Yine kırsalda inekler, koyunlar gibi hayvanlarımızın bulaşıcı hastalıklardan korunması için veteriner kontrolü gerekiyor.

Bazen hayvanlar insan eliyle veya çeşitli sebeplerle yaralanmış halde bulunuyor. Bu hayvanların da bir can taşıdığını bilmiyoruz. Yaralı bir hayvanın bakması gereken yavruları varsa durum sandığımızdan daha vahim olur. Veteriner kendi alanında uzman biri olarak hayvanları sağlığına kavuşturmakla çok değerli ve anlamlı bir iş yürütüyor. Hayvanların sevgiye, güzel bir tedaviye, şefkatli davranılmaya ihtiyacı var. Bunu da özellikle tıbbi işlem gerektiren durumlarda veterinerler layıkıyla yapıyor.

Sonuç itibariyle veterinerlik hayvanları hastalıktan, yara bereden, zor durumdan kurtaran şifalı bir el anlamına gelen kıymeti çok büyük bir meslektir. Bu mesleği yapan kişilere büyük saygı duymalıyız. İnsanların bir kısmının hayvan sevgisinden yoksun olduğunu, bazılarının bu canlara eziyet bile ettiğini düşününce veterinerlerin aslında ne kadar iyi yürekli olduğunu söylememiz gerekir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski