Sevdiğimizi mi sayarız, yoksa saydığımızı mı severiz ile ilgili kompozisyon yazınız.

Bu bölümü tamamladığınızda sevdiğimizi mi sayarız, yoksa saydığımızı mı severiz ile ilgili kompozisyon yazacak duruma ulaşacaksınız.

İnsan hayatında sevmek ve saymak önemi büyük konulardır. Bunlara baktığımızda ilk önce bir kişiyi sevmek gerekiyor. Çünkü inan sevdiğine daha çok saygı gösterir. Sevemediğimiz kişiler de elbette olacaktır. Tanıdığımız onlarca insanın hepsini sevmiyoruz değil mi? Fakat sevdiğimiz kişilere karşı daha bir saygılı davranıyoruz. O zaman sevdiğimizi sayarız görüşü ağır basıyor diyebiliriz.

Saygı konusu daha çok sevmeye bağlıdır. Sevmediğimiz kişilere de saygı gösterdiğimiz anlar oluyor. Bu durum biraz zorunluluktan kaynaklanıyor. Mesela okul müdürünü sevmeyen bir öğrenci olabilirsiniz ancak ona karşı saygılı olmanız gerekiyor. Burada insanların bulunduğu konum belirleyici rol oynamaktadır. Herkesi sevmek zorunda değiliz. Hal böyle olunca sevmediğimiz kişilere saydı duyma anlamında biraz çekimser kalıyoruz. Eğer bir mecburiyet yoksa  zaman sevmediğimiz kişileri pek de saymıyoruz. Anlayacağınız saygı duyduğumuz birini illa seveceğiz diye bir şey söz konusu değildir. Bu saygı karşımızdaki insana yüksek mevkide bulunduğu için gösteriliyor olabilir. İşin içinde bir mecburi saygı duyma durumu vardır.

Toparlayacak olursak bana göre sevdiğimiz sayarız. Saydığımız kişilere gösterdiğimiz saygı belki içimizden gelmeyerek gösterilen bir saygı olabilir. Fakat sevdiğimiz biri bizim için ona içimizin ısındığı, önemli biridir. Bu nedenle sevdiğimiz kişilere gösterdiğimiz saygı daha gerçekçidir. Dolayısıyla bir insana tam anlamıyla saygılı olmak aslında önce onu içten sevmekle ilgilidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski