Sekiz Saatten Az Uyumanın Ders Başarısı Üzerindeki Etkileri ile İlgili Kompozisyon

Bu yazıyı inceleyince günde sekiz saatten az uyumanın ders başarısı üzerindeki etkileri ile ilgili kompozisyon yazacak seviyeye ulaşacaksınız.

İnsanın uykuyu alamaması iyi dinlenmemiş bir zihin ve odun gibi bir beden demektir. Yani uykuyu almak zihinsel ve bedensel enerjiyi toplamamızı sağlıyor. Bir öğrenci sekiz saatten az uyuyunca kafası şişmiş gibi olur. Hafızası açık olmaz. Bu da dersleri gerektiği gibi anlamasına engel olur.

Dersleri iyi anlamak için zihnimiz tam anlamıyla açık olması gerekiyor. Bu anlamda yeterli miktarda uyumak çok önemlidir. Hiç uyuyamayan bir vücut sanki çok ağır işler yapmış gibi aşırı yorgun olacaktır. Bu durum beynimizin de sağlık işleyemeyeceğini gösterir. Normalde yetişkinler bile uykusuz kaldığında dikkatini toplayamaz. Kafası beton gibi şişmiş halde olur. Dikkat dağınıklığı varsa zaten ders en güzel yöntemlerle bile işlense sizin için pek bir şey ifade etmeyecektir. Aklınızda şu ders bir bitse de gidip uyusam düşüncesi olacaktır. Dolayısıyla günde sekiz saatten az uyumak ders başarısını tahmin edeceğini üzere azaltır. O yüzden öğrencilerin erken yatması ve düzenli bir uyku alışkanlığı olmalıdır. Derslerin sabah erken başladığını bildiğinize göre ne kadar erken yatarsak sekiz saat uykuyu almak için daha güzel olur. Halbuki kendini ekranlara kaptıran, telefonla yatıp kalkan bir öğrenci uykusunu alamadığı gibi ders başarısının da düşmesine neden olur.

Kısacası daha zinde bir beyin  için yeteri kadar uyumak gerekir. O da günde sekiz saat civarıdır. Öğrenci evden uykusunu almış olarak derse gittiğinde zihni açık ve dinlenmiş bir halde olduğu için anlatılan her şeyi daha çabuk kavrar. Ne anlatılırsa anlatılsın anlamak için dikkat seviyesi çok uygundur. Her şey dersi anlamak için elverişlidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski