İnsanoğlu neden zamanı ölçme ihtiyacı hissetmiş olabilir? Açıklayınız.

Bu bölümü incelediğinizde insanoğlu neden zamanı ölçme ihtiyacı hissetmiş olabilir, açıklayınız sorusuna yönelik cevap verecek duruma geleceksiniz.

Eskiden saat ve takvim gibi zamanı ölçen araçlar henüz yoktu. İnsanlar günün ışıması ve karanlığın basmasıyla zamandaki değişimi, yeni günün gelişini anlıyordu. Bu hep böyle devam edemezdi. Zamanı ölçecek bir ölçüm aracı gerekliydi. İşte yaşadığımı anı fark etmek, gece gündüz, akşam, sabah gibi temel vakitleri belirlemek, ayları, mevsimleri, haftaları ayırt etmek için zamanı ölçme insanoğlunun hayatında önemli bir ihtiyaç olmuştur.

Şimdi insanlar günlük işlerini yaparken sabah kalkıp akşama kadar çalışıyorlar. Sonra hava kararıyor. Artık dinlenme ve uyku zamanı geldiğini anlıyorlar. Bununla birlikte ileride gerçekleştirecekleri bazı işlere ait plan yapmaları gerekiyor. Saatler, dakikalar birbiri kovalarken insanoğlu da zamanı ölçmek istemiş çünkü saat kaç, ne zaman güneş doğuyor, ne zaman akşam oluyor. Bir gün kaç saat ediyor, hangi aylar hangi mevsime ati gibi bir.ok konuya açıklık getirmek istemişler. zamanı ölçme gibi bir şey insanoğlunu ilgilendirmeseydi içinde bulunduğumuz zamanın bir önemi kalmazdı. Her şeyde bir düzen olması gerekiyor. İnsanlar da bunu fark ettiği için zamanı ölçmek artık bir zorunluluk haline gelmiştir.

Mesela biz işlerimizi vaktinde bitirmek için saatleri, günleri öz önüne alıyoruz. İleri tarihte yapılacak bir şey için günler öncesinden planımızı yapıyor, çalışmalarımızı ona göre ayarlıyoruz. Zamanı ölçme imkanı olmasaydı. o zaman bütün işler birbirine karışırdı. Demek ki zamanı ölçme ihtiyacı kargaşanın önüne geçmek, her şeye bir netlik kazandırmak ve işlerin yolunda gitmesi için önemli bir mecburiyeti ifade ediyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski