Zamanda yolculuk yapma şansınız olsaydı hangi zamana gidip neler yapmak isterdiniz? Düşüncelerinizi hikâye edici bir metin olarak yazınız.

6. sınıf Türkçe için istenen soru: Zamanda yolculuk yapma şansınız olsaydı hangi zamana gidip neler yapmak isterdiniz? Düşüncelerinizi hikâye edici bir metin olarak yazınız. Yazınıza uygun bir başlık koymayı unutmayınız.

Zamanda yolculuk yapma imkanım olsaydı Cumhuriyet'in ilanından sonraki yıllara dönmek isterdim. O zaman ülkemizin yeniden inşa dönemidir. Ben de bu anlamda halkımızın eğitim seviyesinin yükselmesi için gönüllü olarak okullarda çalışmak isterdim. Çocuklara, kadınlara okuma yazma öğretirdim. Şimdi bunu hikaye edici metin şeklinde anlatayım.

Sabah gün doğar doğmaz kalktım. Sobayı yaktıktan sonra güzel bir kahvaltı hazırladım. İçimde büyük bir heyecan vardı. Bugün okula elliye yakın çocuk ve kadın gelecekti. Bense akşamdan ellerimle yazdığım harf ve cümle çalışmalarını çantama koymuştum. Kahvaltıdan sonra evden çıktım. Okula vardığımda herkes sıra halinde okulun önüne dizilmiş beni bekliyordu. Bu dönemde okuma yazma oranımız oldukça düşüktü. Gençlerin, okul çağındaki talebelerin, öğretmenlerin çoğunu savaşta şehit vermiştik. Şimdi Cumhuriyet ilan edildikten sonra bütün yurdumuzda bir kalkınama hareketine başladık. Herkes ülkemiz için fedakarlık yapıyordu. Ben de ilim alanında katkı sağlamak istedim.

Neyse okulu açıp herkesi içeri aldıktan sonra derse başladım. Önce alfabemiz hakkında bilgi verdim. Konuyu herkesin anlayacağı sadelikte anlatmaya çalıştım. Herkesin yüzünde bir gülümseme vardı. Bütün öğrencilerim öğrenmeye istekliydi. Hele kadınlarımızın okumayı öğrenmesi ülkemiz için daha önemliydi. Onlar da cumhuriyetin kadın erkek eşitliğine önem vermesiyle eğitim hakkı, seçme ve seçilme hakkını kazanmışlardı. Artık ülkemiz daha çağdaş bir ülke haline gelecekti. Ben de bu süreçte katkı sağlamaktan dolayı kendimle gurur duyuyordum. Ders bittikten sonra okuldan mutlu bir şekilde geleceğe yarınlara umut dolu gülen gözlerle bakar bir halde evlerimize döndük.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski