Temizlik İmanın Yarısıdır ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde temizlik imanın yarısıdır ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

Bir kimse temiz olmayı başarıyorsa imanını yarılamış demektir. İman etmek sadece kalpten veye dilden yapılmaz. Bunlarla birlikte temiz olmak da gereklidir. Temiz olmak ise hem bedenen hem de manen temiz olmayı gerektirir. Üstü başı kir pas içinde, elini yüzünü yıkamaya beceremeyen biri ne kadar imanlı olursa olsun hep bir şeyler eksik kalır. İmanın tam olması için temizlik olmazsa olmazdır.

Örneğin bir kişi, yaratana iman etmiş ve ibadetlerini harfiyen yerine getiriyor diyelim. Fakat aynı kişi temizlik endir bilmezse, pislik içinde yaşamaya devam ederse bu imanı geçerli sayılmaz. Dolayısıyla dinimiz temizliğe önem vermemizi öğütlemektedir. Bizler de mümin olarak vücudumuzun tem,z tutmalıyız. Sabahları kalktığımızda elimizi yüzümüzü yıkamalıyız. Yemeklerden önce ve sonra ellerimizi yıkamalıyız. Haftada en az iki kez olmak koşuluyla banyomuzu yapmalıyız. İş dolayısıyla elbiselerimiz, elimiz yüzümüz kirleniyor, tozlanıyor, yeri geliyor leke oluşuyor. Bunları temizlemek için zaten su var. O yüzden kirlenen neyimiz varsa fırsat buldukça onları yıkamalıyız. Abdest almak aslında temiz olmamızı sağlıyor. Günde beş kere namaz için alınan abdest vücudumuzun temiz olmasını sağlıyor değil mi? Bununla birlikte tertemiz bir kalbe sahip olmalıyız. Hiç kimse hakkında dedikodu yapmamalı, her zaman diğerkamlık bilincine uygun hareket etmeliyiz.

Kısacası evimiz barkımız, kalbimiz, bedenimizi daima temiz olmalıdır. Temizliği yaşam tarzı haline getirmeliyiz ki imanın yarısını tamamlamış olalım. Bu nedenle gerek dış görünüş, gerek iç dünyamız anlamında temiz bir insan olursak iman yolunun yarısına gelmeyi başarırız. Bir Müslüman için temiz olmak çok güzel ve olması gereken bir şeydir diyerek sözlerimi noktalıyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski