Okumanın düşünmek üzerindeki etkileri nelerdir?

Bu bölümü incelediğinizde 7. sınıf Türkçe dersi hazırlığı için okumanın düşünmek üzerindeki etkileri nelerdir sorusunu yanıtlayacak kadar fikir edineceksiniz.

Okumanın bilinçli bir eylem olduğunu göz önüne alınca okumanın düşünmeye birçok katkı sağladığı ortaya çıkar. Bizler okudukça bir şeylerin farkına varır hale geliriz. Okumayan sorgulamayı, olaylar arasındaki neden sonuç ilişkisini, gerekli bağlantıları düşünemez. Bunları düşünmek sadece okuyanların yapabileceği iştir. Dolayısıyla kumanın düşünmek üzerinde çok çeşitli etkileri vardır.

Şimdi baktığımızda okumak zihni, düşünsel becerilerimizi harekete geçiren bir eylemdir diyebiliriz. Çünkü okumak bir zihinsel süreci ifade eder. Bu süreçte beynimiz bir arı gibi çalışır. Olayları, durumları anlamaya kafa yorarız. Bu düşünme için bir antrenman demektir. Öğrendiğimiz her kavram bilgi dünyamızın genişlemesiyle beraber düşünsel faaliyetlerimizin de verimli bir şekilde işlemesi için çok önemlidir. Bu gelişim sayesinde hafızamız eskisinden daha iyi duruma gelecektir. Bir de her şeye akıl ve mantık çerçevesinden bakmayı öğrenmiş oluruz ki özellikle bu çok önemlidir.

Kısacası okumakla düşünmeyi öğreniriz. Düşünmek daha bilinçli ve farkındalık sahibi birey olmamızı sağlar. Yaşanan her şeyde bir ilişki olduğunu daha kolay analiz ederiz. Neyin nasıl olduğunu kısa zamanda anlayabiliriz. Düşündükçe beynimizi aktif kullanmış oluruz. Bu da unutkanlığı azaltır. Ayrıca düşünme becerisi gelişen bir insan kıvrak zekaya sahip olur. Hazırcevap bir insana dönüşür. Görüldüğü gibi okumak düşünme anlamında bizlere çok faydalı nitelikler kazandırır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski