Akan Su Yosun Tutmaz ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde akan su yosun tutmaz ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir edineceksiniz.

Bir suyun akıyor olması, onu sürekli bir hareket halinde olması demektir. Bu anlamda akan su aslında iyi bir durumu anlatmak için kullanılır. Mesela su akmayıp da durgun bir halde olunca her tarafını yosun kaplar. Buna bağlı olarak su biraz kirlenir, pislenir, çöp birikintilerinden geçilmez. Oysa sürekli akan bir suda pislik adına bir şey kalmaz. Her şey tertemiz bir hal alır. Suyun berraklığı, hızla akmasıyla ilgilidir. Böylece o su daha temiz ve kullanışlı olacaktır.

İnsanlar konusunda akan su hareketli sürekli çalışan, boş durmayıp birilerine faydalı olan kişi anlamına gelir. Bir insan hiç boş durmuyor sürekli çalışıyorsa ondan kimseye bir zarar gelmez. Aynı zamanda kendini sürekli geliştirir, çalışkanlığıyla göz doldurur, etrafına örnek bir kişi olarak parlar. Bir de sürekli hareket halinde olmak biz insanları olumsuz  duygulardan korumaktadır. Evden hiç çıkmayan sabit ve monoton bir hayata alışan kişi karamsar olur. Her şey sanki üstüne üstüne geliyormuş gibi düşünür. Hayattan keyif alamaz. Hep bir endişe, depresyon içindedir. Önceleri küçük ataklarla başlayan can sıkıntısı, ileriki zamanlarda ciddi boyutlara ulaşır. Bu olumsuz etkilerle hiçbir iş yapamayacak kadar bezgin bir ruh hali kişiyi etki altına alır. Dolayısıyla çalışmak lazımdır. İşin en önemli kısmı çalışmak ve hareketli olmaktadır. Böylelikle etrafımızdakilere fayda sağlayan biri olduğumuz gibi hayatın tadına varmak da mümkündür.

Sonuç olarak insan hem daha sağlıklı olmak hem de çevresine faydalı olmak için boş durmamalıdır. Boş duran kötü ve olumsuz duygulara esir olur. Önemli olan birilerine faydalı olabilmektir. Bunun yolu da çalışmaktan geçer. O nedenle hareketli bir yaşam her anlamda durağan bir yaşama göre çok daha yararlıdır. Kısacası tembelliğin vereceği hasarlardan korunmak için çalışmak gerekir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski