Kar ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde kar ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

Kar insana huzur veren, yağdığı anı izleyince derinlere dalmamızı sağlayan, bazen merhameti andıran, bazen rahmeti, bolluğu bereketliliği simgeleyen bir doğa olayıdır. Karın yağmasının verdiği huzuru başka bir şeyde bulamayız. Dağların, tepelerin, evlerin, yolların beyaza bürünmesi temizliği hatırlatır adeta. Sanki doğan bu kar örtüsünden sonra yenilenerek mis gibi tertemiz olacağını önceden haber verir.

Kış günlerinin vazgeçilmezi olan kar yağdıkça doğanın beyaz örtüye bürünmesi eşsiz manzaralar sunar. Bunlar fotoğraf tutkunları için de zengin bir kaynak demektir. Kar belki de en çok çocukları sevindirir. Onlar için en büyük eğlence aracıdır. Kızağını, kayak malzemesini alan herkese kar altında kayar. Gönlünce eğlenir. Şairler için de kar şiirlere konu olur. Kar temalı şiirlere bakınca karın şairane duyguları artırdığını söyleyebiliriz. Anlayacağınız kar soğuğu beraberinde getiren bir yapış türü olsa da insan hayatında çok farklı bir yere sahiptir. Onu sevenler için yaşama sevinci demektir. Kardan adam yapmanın, karlı gecelerde sohbet etmenin, yokuş ağı kızakla kamanın,, doğandaki güzle görüntüleri izlemenin verdiği hazzı kelimelerle anlatmak mümkün değildir. Dolayısıyla kar yaşama sevincinin gerçeğe dönüşmesini sağlayan eşsiz bir güzelliktir.

Sonuç olarak kar demek bir yandan çok güzel ve farklı duyguları yaşamak, bir yandan da toprağın suyunu alarak bolluğun artmasını sağlayan nimettir. Özellikle de dışarıda yapan kar eşliğinde evinizde soba yanıyorsa bunun tadı başkadır. Kestane olur, patates olur kar yağarken sobanın gözünde közlemek ve dışarıdan gelen kar yağışı uğultusunu dinlemek büyük keyif vermektedir. Hele kar yağınca şömine ateşinin çıtırtısında uyumak ise anlatılmaz yaşanır denilecek cinstendir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski