Zamanı doğru kullanmak sözünden ne anlıyorsunuz?

Bu bölümü okuduğunuzda zamanı doğru kullanmak sözünden ne anlıyorsunuz sorusunu yapacak şekilde bilgi sahibi olacaksınız.

Zamanı doğru kullanmak bilinçli ve sorumlu davranarak belli bir plana göre hareket etmektir. Herhangi bir iş için önümüzde ne kadar zaman olduğunun farkında olarak çalışmalarımızı buna göre düzenlemektir. Yani zaman dediğimiz kavram sürekli bir akış halindedir. Geçen zaman da bir daha gelmediğine göre her günümüzü eski halimizden daha iyi seviyeye gelmek için üstüne koyarak geçirmeliyiz. Anlayacağınız yarın bugünden daha iyi, daha bilgili, kendimizi geliştirmiş bir insan haline gelmeliyiz.

Yapmamız gereken bir iş olunca onu bir an önce bitirmek için zamanı doğru kullanmak gerekiyor. Çünkü zaman yerinde durmuyor. Biz pek aldırış etmiyoruz, bir bakıyoruz zaman geçmiş. İşimizi yapmak için çok kısıtlı bir süre kalmış. Bu durumda keşke demek zorunda kalıyoruz. Dolayısıyla her geçen gün kendimize yeni şeyler katmalıyız. Bu da zamanı iyi değerlendirmeye bağlıdır.

Zamanı doğru kullanmak için üzerimizde bulunan sorumluluklarımızı bilmeliyiz. Bu anlamda zamanı faydalı işlerle geçirmeliyiz. Örneğin işimizle ilgili yeni şeyler araştırmalı, öğrenmeliyiz. Bu bilgiler işimizi tamamlamak için lazım olacaktır. Boş ver deyip de daha sonra hallederim diye zamanı geniş görüp de işlerimizi ileri bir tarihe atmamalıyız.

Kısacası önümüzde zaman varken bu süreyi kendimizi geliştirerek, işimizi kolaylaştıracak yöntemler bularak geçirmekte fayda var. Genel açıdan bakarsak geçen her dakika bile çok önemlidir. Geriye dönüp baktığımızda keşke şunu şöyle yapsaydım diyerek üzmemek için şimdiden her saniyeyi bile dolu dolu geçirmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski