Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Görseldeki çocuğun bir gününü anlatan bir hikaye yazınız.

Bu bölümü inceleyerek aşağıdaki görselleri inceleyiniz, görseldeki çocuğun bir gününü anlatan bir hikaye yazınız sorusunu yapabilirsiniz.

Bugün okul yoktu. Akşam erkenden yatan Sefa, sabah kahvaltısı için sofraya oturdu. Annesi ona sevdiği omletten yapmıştı. Karnını bir güzel doyurduktan sonra köpeği Fındık'ı yanına alarak gezmek istediğini annesine söyledi. Annesi oğlunun bu isteğini, kırmadı. Ona, fazla uzaklaşmadan bahçede köpeğiyle oynayabileceğini söyledi.

Sefa köpeğini dışarı çıkarıp açık ve güneşli olan havada eğlenmeye başladı. Köpeği yerinde durmuyordu. Sefa onun ardından koşturmak zorunda kalıyordu. Daha sonra eve girip anne birlikte biraz kırlarda gezsek, bahçemiz köpeğe dar geliyor, hem hava almış oluruz, dedi. Annesi Emel Hanım, oğlunu üzmek istemediği için bu ricasını kabul etti. Ana, oğul ve Fındık hep beraber kırlara doğru gezintiye çıktı. Sefa köpeğini serbest bıraktı. Zaten o da alışkın olduğundan yanlarından pek ayrılmıyordu. Fındık etrafta dolaşırken Sefa ile annesi yer sofrası kurdu. Çıkınlarında annesinin hazırladığı kek, pasta ve kahvaltı çeşitleri ile çay vardı. Ana oğul bu güzel havanın tadını çıkarıp bir güzle piknik yaptı. Bugün Sefa için çok güzeldi. Ne zamandır böyle sıcak bir havada dışarıya çıkmamışlardı. O yüzden çok hoşuna gitti.

Birkaç saat sonra bütün malzemeleri toplayıp yürüyerek evin yolunu tuttular. Eve geldiklerinde akşam olmuştu. Sefa dişlerini fırçaladıktan sonra biraz da annesiyle beraber kitap okudu. Böyle bir günü dolu dolu geçirmenin etkisiyle artık uykusu gelmeye başladı. Annesine her şey için çok teşekkür ettikten sonra odasına geçip tatlı bir uykuya daldı. O gece deliksiz bir şekilde huzur içinde uyudu.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski