Verilmiş sadakamız varmış deyimiyle sadakanın önemini açıklayan bir kompozisyon yazınız.

Bu bölümü tamamladığınızda verilmiş sadakamız varmış deyimiyle sadakanın önemini açıklayan bir kompozisyon yazınız sorusuna uygun bir yazı yazabilirsiniz.

İnsanlar günlük hayatına devam ederken çok tehlikeli bir şey atlattığında verilmiş sadakamız varmış diyerek bu durumu ifade eder. Çünkü dini inançlarımıza göre sadaka vermek; kazayı belayı def eder. Bu yüzden fırsat buldukça sadaka vermeliyiz. Bir yetimi sevindirmeliyiz, yoksullara az da olsa pasa yardımı, gıda yarımı yapmalıyız. Hiçbir şey yapamıyorsak insanlara gülümsemeliyiz. Çünkü gülümsemek de sadakadır.

Sadaka muhtaç olan birine karşılık gözetmeksizin Allah rızası için yapılan yardımları ifade eder. Bu yardımların miktarı çok küçük olsa bile taşıdığı anlam çok büyüktür. Biz de sadaka vermek bir kültür haline gelmiştir. İftar zamanlarında, veya herhangi bir anda kimi kimsesi, olmayanlara, ekonomik durumu el vermeyenlere sadaka verme gibi bir geleneğimiz var. Sadaka vermek başımıza gelmesi muhtemel durumları önlemesi bakımından önemlidir.

Hiç beklemediğimiz bir anda başımız felaket diyebileceğimiz çok kötü bir şey gelebilir. Bu durumdan en ufak bir sıyrık, zarar bile almadan kurtulduğumuzda demek ki daha önce verdiğim bir sadaka karşı gelmiş diye düşünürüz. Buradan hareketle sadakanın alsında kazaları, belaları, olumsuz durumların yol açma ihtimali olan hasarları önlediğini söylemek mümkündür.

Maddi durumumuz yettiği oranda ihtiyaç sahiplerine, öksüz ve yetimlere, evsizlere, fakir fukaraya elimizden geldiğince sadakamızı verirsek hem dinimizin önem verdiği bir konuda sorumlu davranmış oluruz, hem de başımıza gelebilecek belaları önlemiş oluruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski