Baş Başa Vermeyince Taş Yerinden Kalkmaz Kompozisyon

Bu yazıyı inceleyip baş başa vermeyince taş yerinden kalkmaz atasözü ile ilgili kompozisyon yazmak için örnek alabilirsiniz.

İnsanların bir işi yapması için bir araya gelmesi, birliktelik göstermesi çok önemlidir. Çünkü birliktelik sayesinde büyük işler başarırız. Bildiğiniz gibi tek başına bir insan her şeyi yapamaz. Karşımıza çıkan bazı zorluklar karşısında tek başına bir insan olarak yetersiz kalırız.

İnsanın gücünün anlam kazanması, bir şey ifade etmesi dayanışma ile ortaya çıkan bir durumdur. Büyük işlerde bir başımıza ne kadar çabalasak da bir sonuç alamayız. Yorulduğumuz yanımıza kar kalır. Burada taşın kastettiği anlam zor ve büyük olan işlerdir. Bu işleri başarmak için de mutlaka el ele vermek gerekiyor. Demek ki yapılması gereken büyük bir işi halletmek sadece bir kişiyle olmuyor. Bu sorunu çözmek için tek yürek olmalıyız.

Baş başa verdiğimizde hepimizin gücü bir noktada toplanır. Böylece ortaya daha güçlü bir şekilde çıkarız. Sırt sırta verdiğimiz zaman önümüze çıkan her engeli aşarız. Çünkü bunu sağlayan dayanışmadır. Mesela enkaz altında kaşan insanları çıkarmak için tek bir kişi çalışmıyor. Bütün ekipler aynı yerde baş başa veriyor. Kısa zamanda enkazdan bir sürü insan çıkarılıyor. Demek ki zor işlerde birlik olmak gerekiyor. Dolayısıyla bazı işleri aşmak için omuz omuza hareket etmeliyiz. Gücün birleşmesi karşısında ne kadar zor olursa olsun hiçbir şey direnç gösteremez.

Kısacası baş başa verdiğimizde güçlerimizi, enerjimizi birleştirmiş oluyoruz. Böylelikle başaramayacağımız, üstesinden gelemeyeceğimiz bir zorluk kalmıyor. Bu nedenle gereken durumlarda birlik olmayı, dayanışmayı ihmal etmemeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski